Skip to main content

Ο δήμος Καλαμαριάς στην «Ώρα της Γης»

Κατεβάζει το Σάββατο τους διακόπτες σε πέντε δημοτικά κτίρια ο δήμος Καλαμαριάς, ανταποκρινόμενος στο συμβολικό κάλεσμα «Ώρα της Γης 2010» για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Τους διακόπτες σε πέντε δημοτικά κτίρια κατεβάζει το Σάββατο ο δήμος Καλαμαριάς, ανταποκρινόμενος στο συμβολικό κάλεσμα «Ώρα της Γης 2010» για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, που «γιορτάζεται» το Σάββατο 27 Μαρτίου, στις 8.30 το βράδυ.

Συγκεκριμένα, ο δήμος Καλαμαριάς θα σβήσει τα φώτα στα τέσσερα δημοτικά κτίρια που βρίσκονται επί των οδών Κομνηνών 58, Μεταμορφώσεως 9, Καραμαούνα 1 και Εθνικής Αντιστάσεως 128, αλλά και στο κτίριο του Πολιτιστικού Οργανισμού (Κομνηνών 58) για μία ώρα. Παράλληλα, παροτρύνει τους δημότες να συμμετάσχουν και αυτοί ενεργά στην «Ώρα της Γης», κατεβάζοντας και αυτοί στο σπίτι τους για μια ώρα τους διακόπτες.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των ηγετών των κρατών, έτσι ώστε να καταλήξουν σε νομικά δεσμευτική συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στη Σύνοδο για το κλίμα που θα γίνει το Νοέμβριο στο Μεξικό.