Skip to main content

Ο δήμος Κιλκίς αγόρασε δύο μηχανήματα για φροντίδα αστικού και φυσικού περιβάλλοντος

Ο καταστροφέας ξερών χόρτων και ο θρυμματιστής κλαδιών έχουν διατεθεί στο Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και στο Τμήμα Πρασίνου του δήμου Κίλκις

Δύο νέα μηχανήματα με πολυλειτουργική χρήση απέκτησε ο δήμος Κιλκίς για τη φροντίδα του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του δήμου προμηθεύτηκε έναν καταστροφέα ξερών χόρτων, θάμνων και κλαδιών και έναν κλαδοτεμαχιστή προκειμένου να αντιμετωπίσει, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «με μεγαλύτερη ευχέρεια και με φιλοπεριβαλλοντική προσέγγιση πρακτικά ζητήματα που αναφύονται από την τριβή των συναρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών με την καθημερινότητα».

Όπως τονίζει ο δήμος Κιλκίς, «τον καθαρισμό και την απομάκρυνση της αυτοφυούς χαμηλής βλάστησης κατά μήκος των δημοτικών δρόμων όπως και των κλαδιών δέντρων που προεξέχουν στις δημοτικές οδούς δυσχεραίνοντας ή και παρεμποδίζοντας την ορατότητα των οδηγών στην κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση του οδικού δικτύου και τη μείωση του κινδύνου εξάπλωσης πυρκαγιάς που είναι δυνατόν να προκληθεί από την ανάπτυξη πυκνής και ξερής βλάστησης στα ερείσματα των οδών και σε κοινόχρηστους δρόμους».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον δήμο Κιλκίς, «θα μειωθεί και η φυτική ύλη που δημιουργείται από τα υπολείμματα των κλαδεμάτων ενώ θα βελτιωθεί συνολικά η εικόνα στις κοινόχρηστες επιφάνειες και στο οδικό δίκτυο».

Ο καταστροφέας προσαρμόζεται ως παρελκόμενο στον υφιστάμενο αγροτικό ανελκυστήρα και φέρει κεφαλή κλαδέματος και κοπής χόρτων, θάμνων και κλαδιών. Η χρήση του κλαδοτεμαχιστή, αξιοποιείται για την καταστροφή πρέμνων που προκύπτουν από την κοπή και το κλάδεμα μικρών δέντρων από τα πεζοδρόμια, τα πάρκα και τις δεντροφυτείες  με σκοπό το τεμαχισμένο υλικό να  είναι σε θέση να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό λίπασμα.

Ο καταστροφέας ξερών χόρτων και ο θρυμματιστής κλαδιών έχουν διατεθεί στο Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και στο Τμήμα Πρασίνου για την εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών τους.