Skip to main content

Ο δήμος Νάουσας παρέλαβε απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων από τον ΦοΣΔΑ

Την ευθύνη για την αποκομιδή βιοαποβλήτων θα έχει ο δήμος, ενώ τα βιοαπόβλητα, θα τα διαχειρίζεται ο ΦοΔΣΑ

Ένα απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Διαχείριση Βιοαποβλήτων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», απέκτησε η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Νάουσας,  μέσω δωρεάς από τον Περιφερειακό Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας.

Η υπογραφή της σύμβασης για τη μεταβίβαση της κυριότητας του νέου απορριμματοφόρου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στο δημαρχείο μεταξύ του δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα και εκπροσώπου του ΦοΔΣΑ.

Το νέο απορριμματοφόρο μαζί με τους ειδικούς καφέ κάδους,  που παρέλαβε επίσης ο δήμος Νάουσας αυτές τις ημέρες από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και οι οποίοι θα τοποθετηθούν το επόμενο διάστημα, θα χρησιμοποιηθούν για την αποκομιδή βιοαποβλήτων (οργανικών απορριμμάτων που προέρχονται από την κουζίνα οικιών και επαγγελματικών χώρων, καθώς και υπολειμμάτων κλαδέματος κήπων κ.ά).

«Η μάχη που δίνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου μας αναβαθμίζεται με νέα μέσα και εξοπλισμό. Η ολοκληρωμένη και ορθή διαχείριση των βιοαποβλήτων με την υποστήριξη του ΦοΔΣΑ αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη, με κύριο την προστασία του περιβάλλοντος» τονίζει σε δήλωσή του με αφορμή την απόκτηση του νέου απορριμματοφόρου, ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας.

Επισημαίνεται ότι την ευθύνη για την αποκομιδή βιοαποβλήτων θα έχει ο δήμος, ενώ τα βιοαπόβλητα, θα τα διαχειρίζεται ο  ΦοΔΣΑ.