Skip to main content

Ο δήμος Παύλου Μελά γεμίζει με βιβλία το... Ράφι της Αγάπης

Το "Ράφι της Αγάπης" έχει στόχο τη δημιουργία βιβλιοθηκών σε χώρους που φιλοξενούνται ή υποστηρίζονται ασθενείς με χρόνιες παθήσεις.

Την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων γιορτάζει ο δήμος Παύλου Μελά την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 18.30, στον υπαίθριο χώρο της Μονής Λαζαριστών.

Μια γιορτή της τρίτης ηλικίας, που διοργανώνεται από το Τμήμα Δομών Υγείας και Τρίτης Ηλικίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής. «Καλούμαστε όλοι να τιμήσουμε τους ηλικιωμένους και να χαρίσουμε το αγαπημένο μας βιβλίο στο … Ράφι της Αγάπης» αναφέρει στην πρόσκλησή του ο δήμος.

Σε μια εποχή που η εικόνα παίζει κυρίαρχο ρόλο στη ζωή μικρών και μεγάλων, σε μια εποχή που η κρίση αλλάζει τις ισορροπίες του κοινωνικού ιστού σε οικονομικό και αξιακό πλαίσιο, η ιδέα του εθελοντισμού αποτελεί σημαντική επένδυση για κάποιους ανθρώπους.

Το "Ράφι της Αγάπης" έχει στόχο τη δημιουργία βιβλιοθηκών σε χώρους που φιλοξενούνται ή υποστηρίζονται ασθενείς με χρόνιες παθήσεις.

Το μη κερδοσκοπικό σωματείο που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη, δραστηριοποιείται από το 2016 και μετρά στο ιστορικό τη δημιουργία μεγάλων βιβλιοθηκών(στο σύλλογο Ψυχικής Υγείας, στον Ξενώνα Καρκινοπαθών του Θεαγενείου, στη Στέγη Τεχνών και Γραμμάτων Ημαθίας, στο Ορφανοτροφείο του Βόλου, στο Εκκλησιαστικό γηροκομείο Κατερίνης, στους ξενώνες της Άρσις στο Ωραιόκαστρο) καθώς και μικρά ράφια αγάπης σε φορείς που υποστηρίζονται ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού η ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων συμβάλλει θετικά στην υγεία ασθενών που νοσούν από χρόνιο πόνο και ανήκεστες παθήσεις.

Η ανταπόκριση του κόσμου για τη συλλογή βιβλίων είναι εντυπωσιακή. Τόσο οι αναγνώστες όσο και οι άνθρωποι της λογοτεχνίας σπεύδουν καθημερινά να χαρίσουν τα δικά τους βιβλία για τους σκοπούς του σωματείου.

Ωστόσο οι ανάγκες για εθελοντισμό και ενίσχυση των βιβλιοθηκών παραμένουν μεγάλες και χρειάζεται την υποστήριξη όλων.