Skip to main content

Ο δήμος Θεσσαλονίκης χαρίζει σήμερα 3.000 βιβλία για μικρούς και μεγάλους (φωτο)

Δεκάδες πολίτων έσπευσαν στον χώρο έξω από την είσοδο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην οδό Εθνικής Αμύνης για να πάρουν δωρεάν βιβλία.

Περισσότερα από τρεις χιλιάδες βιβλία κάθε είδους και για κάθε ηλικία χαρίζει σήμερα ο δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Τα βιβλία έτοιμα να ταξιδέψουν».

Δεκάδες πολίτες μικροί και μεγάλοι, μεταξύ των οποίων και πολλοί μαθητές και φοιτητές, έσπευσαν στον χώρο έξω από την είσοδο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην οδό Εθνικής Αμύνης, προκειμένου να δουν τα βιβλία που χαρίζονται και να εμπλουτίσουν την προσωπική τους βιβλιοθήκη. Αρκετοί, άλλωστε, ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου και ανταποδοτικά προσέφεραν τρόφιμα μακράς διάρκειας (όσπρια, ζυμαρικά, ζάχαρη, δημητριακά, γάλα εβαπορέ, λάδι, βρεφικά γάλατα και κρέμες), είδη προσωπικής υγιεινής (οδοντόκρεμες, χαρτί υγείας), καθώς και απλά παυσίπονα ενισχύοντας τις κοινωνικές δομές του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, σήμερα στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο καλλιτεχνικής δημιουργίας για παιδιά 8-12 ετών, με τη γλύπτρια Χαρά Μπούκα, στο χώρο της παιδικής Βιβλιοθήκης στην Κεντρική Βιβλιοθήκη.

Τα βιβλία που δεν θα διατεθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα είναι διαθέσιμα για το κοινό στον ισόγειο χώρο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης μέχρι και την Παρασκευή 14/10/2022.