Skip to main content

Ο δήμος Θεσσαλονίκης στη συνάντηση των κλιματικά ουδέτερων πόλεων μέχρι το 2030

Ο αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μιχάλης Κούπκας, παρουσίασε τα βήματα της Θεσσαλονίκης προς την κλιματική ουδετερότητα,

Συνάντηση ανταλλαγής τεχνογνωσίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα με θέμα την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2030 και τη μεθοδολογία που ακολουθούν οι ισπανικές πολεις.

Η πόλη της Βαλένθιας ανέλυσε τη στρατηγική της στις έξι ελληνικές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Ιωάννινα, Τρίκαλα και Κοζάνη) που βρίσκονται στην αποστολή της κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2030.

Η συνάντηση διοργανώθηκε από το Κεντρο Ανανεώσιμων Πηγών και εξοικονόμησης ενέργειας (ΚΑΠΕ), το γραφείο του Συμφώνου των Δημάρχων και την Γενική Γραμματεια Χωροταξίας του Υπ. Περιβαλλοντος κ. Ενέργειας.

Τον δήμο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  Μιχάλης Κούπκας ο οποίος παρουσίασε τα βήματα της Θεσσαλονίκης προς την κλιματική ουδετερότητα, αλλά και τα έργα που έχουν ξεκινήσει να σχεδιάζονται στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του κλιματικού συμβολαίου τους επόμενους μήνες. «Η κλιματική ουδετερότητα δεν είναι απλά ένας φιλόδοξος στόχος. Είναι η ευθύνη μας στις επόμενες γενιές για αυτό και είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε ό,τι είναι απαραίτητο για να την πετύχουμε», είπε χαρακτηριστικά.