Skip to main content

Ο δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει τον «smoke free» χαρακτήρα της 83ης ΔΕΘ

Η πρωτοβουλία της ΔΕΘ-HELEXPO αποτελεί ευκαιρία για μια πιο υπεύθυνη στάση όλων μας απέναντι στην υγεία, δηλώνει ο Γιάννης Μπουτάρης.

Την ενέργεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης να αποδώσει στη φετινή 83η διοργάνωση αντικαπνιστικό, "smoke free" χαρακτήρα αναγνωρίζει και στηρίζει ο δήμος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, η ΔΕΘ με την υποστήριξη της εταιρίας "Παπαστράτος", θα προτρέπει τους επισκέπτες της να μην καπνίζουν ή αν επιλέγουν να καπνίσουν να βρίσκονται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους καπνιζόντων που θα έχουν οριστεί.

«Αυτή η πρωτοβουλία της ΔΕΘ-HELEXPO αποτελεί ευκαιρία για μια πιο υπεύθυνη στάση όλων μας απέναντι στην υγεία και τον σεβασμό του νόμου», τονίζει ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

«Θα θέλαμε η κίνηση αυτή να αποτελέσει τον οδηγό και για άλλες παρόμοιες», σημειώνει από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας.

«Η Διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης δεν δηλώνει απλώς υποστηρικτική και σύμφωνη με το νέο χαρακτήρα της Δ.Ε.Θ., αλλά σκοπεύει να υιοθετήσει τη SMOKE FREE ταυτότητα, ξεκινώντας από το ίδιο το δημαρχείο», καταλήγει η ανακοίνωση.