Skip to main content

Ο Dr. Jeffrey Lansdale νέος πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Το Συμβούλιο των Εφόρων επέλεξε τον Dr. Jeffrey Lansdale ως προσωρινό Πρόεδρο για να συνεχίσει το έργο του Δρ. Κανέλλη, που συνταξιοδοτείται.

Ο Dr. Jeffrey Lansdale διαδέχεται τον Δρ. Πάνο Κανέλλη στη θέση του προέδρου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College.

Το Συμβούλιο των Εφόρων επέλεξε τον Dr. Jeffrey Lansdale ως προσωρινό Πρόεδρο για να συνεχίσει το έργο του Δρ. Κανέλλη, ο οποίος συνταξιοδοτείται τον Αύγουστο του 2021.

Ο Dr. Jeffrey Lansdale είναι παλιός γνώριμος του εκπαιδευτικού ιδρύματος, καθώς ο πατέρας του, ο αείμνηστος Bruce Lansdale, ήταν ο μακροβιότερος επικεφαλής του, κρατώντας τα ηνία για 35 χρόνια (1955-1990). Ο Dr. Jeffrey Lansdale μεγάλωσε στο campus της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και πλέον επιστρέφει με ξεκάθαρο όραμα για την περαιτέρω ανάπτυξη του ιδρύματος.

Ο Dr. Lansdale γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και κατέχει διδακτορικό στην Εκπαίδευση από το Cornell University, Μ.Α. στη Διεθνή Διοίκηση από το School for International Training Vermont, M.Sc. στη Διεθνή Γεωργία από το California Polytechnic State University και B.A. στις Διεθνείς Σχέσεις από το Stanford University. Ο Dr. Lansdale είναι παντρεμένος, έχει τρεις κόρες και μιλάει άπταιστα ισπανικά και σε ικανοποιητικό βαθμό ελληνικά. Έμεινε στο campus της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής για 18 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της ζωής του έχει κατοικήσει στην Ονδούρα, τη Γαλλία, τη Βολιβία, την Ινδία και τις Η.Π.Α.. Τα τελευταία 35 χρόνια ζούσε στην Ονδούρα, όπου από το 2014 ήταν πρόεδρος του Zamorano University, ενός ιδρύματος που είναι επικεντρωμένο στον αγροδιατροφικό τομέα και την έρευνα. Όπως αναφέρει, διαχρονικός στόχος του είναι η κατάρτιση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που εμπνέουν τους νέους να αξιοποιούν στον μέγιστο βαθμό τις δυνατότητές τους, μέσω καινοτόμων ακαδημαϊκών και βιωματικών μαθημάτων. Κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας καριέρας του έχει υπηρετήσει σε διάφορες υψηλόβαθμες θέσεις, όπως στο πρόγραμμα USAID της Ονδούρας (Peace Scholarships, έργα ανοικοδόμησης μετά τον τυφώνα Μιτς κτλ), ενώ υπήρξε και ανώτερος σύμβουλος για τη μεταρρύθμιση της πολιτικής του υπουργείου Παιδείας της Ονδούρας και των χωρών διεθνών δωρητών. Παραμένει επίσης αν. καθηγητής του North Carolina State University.

Ο Δρ. Πάνος Κανέλλης, στη δωδεκάχρονη προεδρία του, ακολούθησε μια αναπτυξιακή πολιτική σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, βασιζόμενος στην αποστολή του ιδρύματος και με την απαράμιλλη αφοσίωση του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού του. Κατά τη διάρκεια της θητείας του δημιουργήθηκαν οι εκπαιδευτικές δομές: Παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο Χασιώτη, Ι.ΙΕΚ και Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών του Perrotis College, οι οποίες μετέτρεψαν το ίδρυμα σε έναν οργανισμό που προσφέρει πλέον όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Επιπροσθέτως, o Δρ. Κανέλλης προχώρησε στη σύσταση νέων διοικητικών τμημάτων και σύναψε συνεργασίες με σημαντικούς εκπαιδευτικούς φορείς αλλά και εταιρείες του αγροδιατροφικού τομέα.

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College ευχαριστούν τον Δρ. Κανέλλη για τη συνεισφορά του και του εύχονται καλή συνταξιοδότηση».