Skip to main content

«Ο δράστης εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα και την παρέσυρε», λέει ο δικηγόρος της 21χρονης

«Διαψεύδεται τελείως ο δράστης, που είπε ότι χτύπησε την κοπέλα επειδή πετάχτηκε, τη χτύπησε ούσα η κοπέλα στο αντίθετο ρεύμα», είπε ο κ. Ρουσσόπουλος

Για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος στη Θεσσαλονίκη που κόστισε τη ζωή της 21χρονης Έμμας μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Ρουσσόπουλος.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Ρουσσόπουλος, υπάρχει μαρτυρία που επιβεβαιώνει ότι ο 26χρονος δράστης χτύπησε την κοπέλα δύο φορές, ενώ υπάρχει και το υλικό που συγκέντρωσαν οι Αρχές, όπου φαίνεται ότι το αυτοκίνητό του χτύπησε τη 21χρονη στο αντίθετο ρεύμα.

«Διαψεύδεται τελείως ο δράστης, που είπε ότι χτύπησε την κοπέλα επειδή πετάχτηκε, τη χτύπησε ούσα η κοπέλα στο αντίθετο ρεύμα. Δηλαδή είχε χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου λόγω της υπερβολικής ταχύτητας πριν χτυπήσει την κοπέλα και μετά εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα και την παρέσυρε», ανέφερε ο δικηγόρος.

Σημειώνεται ότι ο δράστης είχε ισχυριστεί αρχικά ότι δεν είδε την Έμμα και ότι πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά του, ενώ στη συνέχεια είπε ότι η 21χρονη χάζευε στο κινητό και ότι αν περνούσε από διάβαση, τίποτα δεν θα είχε συμβεί.

Όπως ανέφερε ο κ. Ρουσσόπουλος μετά τη στιγμή του ατυχήματος, όπου υπήρχε έντονη αναστάτωση, προκειμένου να βρεθεί η ταυτότητα της Έμμας, διασκορπίστηκαν τα πράγματα της στο έδαφος: «Τα πράγματα στην ένταση της στιγμής τα πετάς γύρω γύρω για να βρεις αυτό που σε ενδιαφέρει και κάποιος επιτήδειος είδε το πορτοφόλι και πήγε και το πήρε.

«Eίχε όχι μόνο χρήματα για να περάσει το επόμενο διάστημα, αλλά και για να πληρώσει την κλινική ζώων όπου νοσηλευόταν το σκυλάκι της λόγω ατυχήματος», ανέφερε.

Όσον αφορά τη γενναία απόφαση των γονιών να δωρίσουν τα όργανα της 21χρονης: «Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία, γιατί ήμουν στη Θεσσαλονίκη μαζί τους, ήταν ένα συναίσθημα που έβλεπαν ότι δίνει η κόρη τους ζωή μέσα από το θάνατό της. Ξέρετε είναι κάτι που δίνει παρηγοριά και στον ίδιο τον άνθρωπο, δηλαδή νιώθεις ότι το παιδί μου δίνει κάτι, ζωή, είναι το μεγαλύτερο δώρο».

Η κηδεία της 21χρονης φοιτήτριας θα γίνει την Πέμπτη (1/12) στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τα Χανιά Κρήτης.