Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019
x

Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΦΩΝΑΖΕ «ΑΛΑΧΟΥ ΑΚΜΠΑΡ»

Ο δράστης, ο οποίος διαφεύγει ακόμη της σύλληψης, έφερε ένα αυτόματο πιστόλι, καθώς και ένα μαχαίρι, υποστήριξε ο εισαγγελέας.

«Η τρομοκρατία χτύπησε για μία ακόμη φορά το έδαφός μας στο Στρασβούργο». Με αυτή τη φράση άρχισε την ενημέρωσή τους προς τους δημοσιογράφους ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Εΐτζ, διαλύοντας οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με τα κίνητρα του 29χρονου δράστη της χθεσινής επίθεσης.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της έρευνας, υπάρχουν αναφορές ότι ο δράστης φώναξε «Αλάχου Άκμπαρ» (ο θεός είναι μεγάλος) κατά την ανταλλαγή πυρών.

Ο δράστης, ο οποίος διαφεύγει ακόμη της σύλληψης, έφερε ένα αυτόματο πιστόλι, καθώς και ένα μαχαίρι, υποστήριξε ο εισαγγελέας. Αρχικά άνοιξε πυρ καθ’ όλη την πορεία στο κέντρο της πόλης και εν συνεχεία στράφηκε εναντίον τεσσάρων στρατιωτών. Στη συνέχεια, τραυματισμένος από την ανταλλαγή πυρών, μπήκε σε ταξί και τράπηκε σε φυγή.

Γνωστός στις γαλλικές αρχές ριζοσπαστικοποιημένος ισλαμιστής και κυρίως για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, ο 29χρονος δράστης είχε φυλακιστεί στη Γερμανία το 2016 και το 2017 με κατηγορίες για κλοπή και είχε απελαθεί στη Γαλλία το 2017. Επρόκειτο να συλληφθεί το πρωί της Τρίτης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία.

Η Γερμανία ωστόσο επιμένει ότι δεν είχε ουδέποτε πληροφορίες για «ισλαμιστικό υπόβαθρο» του δράστη. Στο ίδιος μήκος κύματος, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ υποστήριξε εξ αρχής ότι ο δράστης ήταν μεν γνωστός, πλην όμως δεν είχε ποτέ μέχρι χθες εμπλακεί σε υποθέσεις τρομοκρατικής φύσης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ