Skip to main content

Θεσσαλονίκη-Μαραθώνιος: Ο Μάριος μετά τον Όλυμπο σήκωσε ξανά ψηλά την Ελευθερία (φωτο+vid)

Ο Μάριος Γιαννάκος κουβάλησε ξανά την Ελευθερία Τόσιου για να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα και να δει τον κόσμο από ψηλά

Μια συγκινητική ιστορία κρύβεται πίσω από τον τερματισμό στον διεθνή μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» του Μάριου Γιαννάκου μαζί με την Ελευθερία Τόσιου.

Ο δρομέας, τον Οκτώβριο του 2020, και η (τότε) φοιτήτρια Ελευθερία Τόσιου, η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, είχαν δώσει ραντεβού στους πρόποδες του Ολύμπου για να κατακτήσουν μαζί την κορυφή.



Έτσι και έκαναν, με τον Μάριο να κουβαλάει στην πλάτη του την Ελευθερία για να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα και να δει τον κόσμο από ψηλά.



Σήμερα ξεκίνησαν από την Πέλλα και έτρεξαν μέχρι και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

«Η Ελευθερία μάς παρακίνησε και μας έβγαλε για ακόμα μία φορά στους δρόμους», δήλωσε ο δρομέας. «Μετά από τρεις εβδομάδες από αγώνα 500 χιλιομέτρων στην Αρκτική το σώμα μου είναι ταλαιπωρημένο και ακόμα δεν έχω επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς. Όμως, η Ελευθερία μάς παρακινεί και μας έβγαλε για μια ακόμη φορά ασπροπρόσωπους».

«Ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία και ευχαριστούμε παρά πολύ αυτούς που μας βοήθησαν για να ολοκληρώσουμε και αυτόν της τον στόχο», δήλωσε.

Ο Μάριος αν και πρόσφατα ολοκλήρωσε με επιτυχία την την προσπάθεια των 500χλμ, σέρνοντας ένα έλκηθρο, στον αγώνα στον Αρκτικό Κύκλο, δεν δίστασε στιγμή να βρεθεί στο πλευρό της φίλης του και να τη βοηθήσει να ολοκληρώσουν μαζί αυτή την προσπάθεια.