Skip to main content

Ο δρόμος και τα κολονάκια στην εκπομπή «Καρέ-καρέ μαθήματα σκίτσου»

Η εκπομπή προβάλλεται καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή 14:30- 15:00 στην «Εγνατία» τηλεόραση, με τον σκιτσογράφο Δημήτρη Νικολαΐδη.

Με τον δρόμο, τα κολονάκια του, τη διάβαση πεζών και μία πολυκατοικία ασχολείται αυτή την εβδομάδα η εκπομπή του σκίτσου «Καρέ-καρέ μαθήματα σκίτσου» στην «Εγνατία Τηλεόραση».

Η εκπομπή προβάλλεται καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή 14:30- 15:00 στην «Εγνατία» τηλεόραση, με τον σκιτσογράφο Δημήτρη Νικολαΐδη.

Η εκπομπή είναι βασισμένη στα πρώτα και μοναδικά βιβλία – εγχειρίδια εκμάθησης σκίτσου «Καρέ-καρέ μαθήματα σκίτσου», εκδόσεις rasterone.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά:

Δευτέρα 10/2 Ο σκιτσογράφος μας βάζει στη σκέψη ενός δρόμου, με βάθος και επίπεδα αριστερά και δεξιά. Με θάμνους, δέντρα, σε δεύτερο επίπεδο.

Τρίτη 11/2 Δουλεύουμε μία διάβαση πεζών από σημείο φυγής, αναλυτικά σε πρώτο επίπεδο και στο τέλος βάζει ο σκιτσογράφος 2 ανθρώπους να περπατάνε στη διάβαση. Εδώ βλέπουμε την βασική άσκηση που είναι η διάβαση ( από σημείο φυγής) και τοποθετούμε τους ανθρώπους για να δώσουμε κίνηση.  

Τετάρτη 12/2 Σε αυτή την  άσκηση ασχολούμαστε με το πεζοδρόμιο ανφάς , βάζοντας στη συνέχεια κολωνάκια ( μονά όπως στα λιμάνια) και διπλά ( σαν το γράμμα Π). Στη συνέχεια τοποθετεί ανθρώπους επάνω στο πεζοδρόμιο. Τέλος δημιουργεί ένα σκίτσο με πεζοδρόμιο, κολωνάκια, ανθρώπους, πόλη  και αυτοκίνητο.

Πέμπτη 13/2 Συνεχίζοντας την ίδια θεματολογία και κάνοντας μόνο μία αλλαγή, σκιτσάρουμε το δρόμο από σημείο φυγής, με διάβαση και βάζοντας και πάλι κολωνάκια αριστερά και δεξιά στο πεζοδρόμιο. Ολοκληρώνοντας το σκίτσο, βάζει, πολυκατοικίες, δέντρα και ανθρώπους. Έτσι δημιουργεί ένα σκίτσο με φόντο και δράση.

Παρασκευή 14/2 Τελευταία μέρα της εβδομάδας έχει τελειώσει η θεματολογία που ασχοληθήκαμε όλη την εβδομάδα, ο δρόμος ΑΝΦΑΣ – ΠΡΟΦΙΛ, με πεζοδρόμια ΑΝΦΑΣ και ΠΡΟΦΙΛ, βάζοντας ανθρώπους, δέντρα, πολυκατοικίες και αυτοκίνητα, πρώτο και δεύτερο επίπεδο. Σήμερα τελευταία μέρα της εβδομάδας, ανοίγει την πόρτα μίας πολυκατοικίας και σκιτσάρουμε την είσοδο της. Βλέπουμε τα ασανσέρ, τις σκάλες, το εσωτερικό ενός ασανσέρ, τον θυρωρό και μια κυρία που βγαίνει από το ασανσέρ. Εδώ βλέπουμε να συνδυάζουμε, όχι μία - ούτε δύο, αλλά πέντε ασκήσεις που έχουμε διδαχτεί. Την πλάτη ενός ανθρώπου, την γυναίκα ΑΝΦΑΣ, τις σκάλες, δίνουμε χώρο, και την πόλη βλέποντας την από μέσα.

Τέλος κάνουμε ένα διάλειμμα το Σαββατοκύριακο για να ξεκουραστούμε και να κάνουμε επανάληψη. Επόμενο ραντεβού για να σκιτσάρουμε στην « ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ » και πάλι από Δευτέρα17/2 έως και Παρασκευή 21/2 με νέες ασκήσεις.