Skip to main content

Ο Δρόσος Τσαβλής νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης

Η εκλογή του νέου προεδρείου πραγματοποιήθηκε χωρίς μυστική ψηφοφορία, με ορισμό από τις παρατάξεις Ζέρβα, Ταχιάου και Ορφανού

Ο Δρόσος Τσαβλής είναι ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης. Στη θέση του αντιπροέδρου θα κάθεται ο Λευτέρης Αρβανίτης από την παράταξη του Νίκου Ταχιάου και γραμματέας θα είναι η Χριστίνα Αρχοντή από την παράταξη Γιώργου Ορφανού.

Η εκλογή του νέου προεδρείου πραγματοποιήθηκε χωρίς μυστική ψηφοφορία, με ορισμό από τις παρατάξεις του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, της μείζονος αντιπολίτευσης του Νίκου Ταχιάου και της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Γιώργου Ορφανού.

«Δεν γεννήθηκα πρόεδρος. Θα προσπαθήσω όμως να γίνω για το καλό αυτού του συμβουλίου», τόνισε ο νέος πρόεδρος, ζητώντας εμπιστοσύνη. «Να αποδείξουμε όλοι ότι μπορούμε να συνεργαστούμε», υπογράμμισε ο κ. Τσαβλής.

Η ειδική συνεδρίαση συγκλήθηκε κατόπιν πρόσκλησης προς τα νέα τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Μετά την εκλογή του νέου ροεδρείου εκλέχθηκαν μεταξύ των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου με μυστική ψηφοφορία τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Η εκλογή των μελών των δύο Επιτροπών σημαδεύτηκε από τη συγκρότηση παράταξης που ανακοίνωσαν για μια μέρα οι επτά ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση μελών της αντιπολίτευσης. Με τη συγκρότηση της εν λόγω παράταξης, οι ανεξάρτητοι είχαν πλέον τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις Επιτροπές.  

Στην Οικονομική Επιτροπή αναμένεται να είναι πρόεδρος ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μάκης Κυριζίδης και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αβαρλής. Οι δύο πρόεδροι θα εκλεχθούν στην πρώτη συνεδρίαση των Επιτροπών.