Skip to main content

Ο εκ Θεσσαλονίκης πρώην γ.γ. της Δράσης στην ευρωλίστα της ΝΔ

Ο Γ. Ανδρουλάκης κατατάσσεται στους πολιτικούς υποστηρικτές της Ντόρας Μπακογιάννη, διατέλεσε γ.γ. της Δράσης. Πέμπτος υποψήφιος από τη Θεσσαλονίκη.

Ο δικηγόρος, Γιάννης Ανδρουλάκης, είναι ο πέμπτος Θεσσαλονικιός στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, μετά τον Θοδωρή Ζαγοράκη, την Καλυψώ Γούλα, την Κατερίνα Μάρκου και τον Γιάννη Πάιδα.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατατάσσεται στους «ντορικούς» της Θεσσαλονίκης, όπως μας πληροφορούν "γαλάζια" στελέχη που ξέρουν καλύτερα την ανθρωπογεωγραφία της κεντροδεξιάς, με κεντρική θέση στη «Δράση», της οποίας ήταν γενικός γραμματέας. Η «Δράση» τελείωσε και απορροφήθηκε ουσιαστικά από τη ΝΔ, οπότε είναι αναμενόμενο στελέχη της που θα κριθούν ικανά θα στελεχώσουν όλα τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Ο κ. Ανδρουλάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, όμως ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ., κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών δημοσίου δικαίου και πολιτικής επιστήμης, μαχόμενος δικηγόρος από το 1993, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και πρόεδρος της Επιτροπής Κτηματολογίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο κ. Ανδρουλάκης τα τελευταία τέσσερα χρόνια παρέχει νομικές υπηρεσίες στο project του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP), που αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο ιδιωτικό έργο σε εξέλιξη στην χώρα.

«Τα τελευταία χρόνια, είχα την ευκαιρία, από την θέση του Γενικού Γραμματέα της Δράσης, να συμμετάσχω ενεργά στην προσπάθεια ανάδειξης των πραγματικών προβλημάτων και επεξεργασίας των αναγκαίων μεταρρυθμιστικών λύσεων για την επανεκκίνηση της Δημόσιας Διοίκησης και της οικονομίας. Γι' αυτό υπερασπίζομαι δημόσια, με αρθρογραφία αλλά και συμμετοχή σε πολιτικές και επιστημονικές ημερίδες, τις ιδέες της πολιτικής ελευθερίας, της οικονομίας της αγοράς και της ανοιχτής κοινωνίας. Η απόφασή μου να αναμειχθώ ενεργότερα με την πολιτική και η ανταπόκρισή μου στην τιμητική πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας οφείλεται πρωτίστως στην πίστη μου στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη», αναφέρει στην παρουσίαση της υποψηφιότητάς του για την Ευρωβουλή.