Skip to main content

Ο εκπαιδευτικός Όμιλος «Μητροπολιτικός-ΑΚΜΗ» και ο δήμος Θεσσαλονίκης ένωσαν δυνάμεις

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης θεμελιώνει μια στενή συνεργασία με έναν τεράστιο Εκπαιδευτικό Όμιλο», σημείωσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Την εκκίνηση μιας πολυεπίπεδης συνεργασίας επικύρωσαν ο Εκπαιδευτικός Όμιλος «Μητροπολιτικό - ΑΚΜΗ» και ο δήμος Θεσσαλονίκης με το «Συμφωνητικό Συνεργασίας και Συναντίληψης» που συνυπέγραψαν, ο αντιπρόεδρος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, κ. Βαγγέλης Ροδόπουλος και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, παρουσία μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Βάση της συμφωνίας αποτελεί η υποστήριξη και υλοποίηση του κοινωνικού προγράμματος του δήμου Θεσσαλονίκης, μέσα από ένα πολυδιάστατο πλαίσιο συνεργασίας που περιλαμβάνει εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και κοινωνικά προγράμματα και δράσεις, που συμβάλλουν έμπρακτα στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, με στόχο την προσφορά στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας: «Ο δήμος Θεσσαλονίκης θεμελιώνει μια στενή συνεργασία με έναν τεράστιο Εκπαιδευτικό Όμιλο. Μπορούμε να συνεργαστούμε σε ένα ευρύ πεδίο, από την καινοτομία, την εκπαίδευση και την άσκηση μέχρι τη γαστρονομία, σε όλους δηλαδή τους τομείς στους οποίους επενδύει η πόλη. Η Θεσσαλονίκη αλλάζει, η πόλη μας ανεβαίνει συνεχώς επίπεδα, με όλες τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε Δήμος και φορείς από κοινού, γιατί η επιτυχία έρχεται μόνο μέσα από τη συνεργασία».

Τη νέα συμφωνία χαιρέτισε και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού, Νίκος Ζεϊμπέκης, αναφέροντας ότι: «Είμαστε χαρούμενοι που υπογράφεται για πρώτη φορά ένα τέτοιο μνημόνιο, που θα αποδώσει πολλαπλά οφέλη για τον Δήμο, τους σπουδαστές αλλά και συνολικά για τον κόσμο της Θεσσαλονίκης. Θα αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που προσφέρει (το μνημόνιο) στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε μια δημιουργική συνεργασία με εξαιρετικά αποτελέσματα»!

Την ικανοποίησή του για τη σύναψη της συνεργασίας εξέφρασε και ο Αντιπρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Μητροπολιτικό-ΑΚΜΗ, κ. Βαγγέλης Ροδόπουλος, ο οποίος δήλωσε σχετικά

«Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποτελούν ηγέτιδες δυνάμεις στην επαγγελματική εκπαίδευση και τις διεθνείς πανεπιστημιακές σπουδές, με εδραιωμένη, τα τελευταία 17 χρόνια, παρουσία και στη Θεσσαλονίκη. Είμαστε δίπλα στην ομάδα του Δημάρχου για να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ενέργειες με αντίκτυπο στην κοινωνία στους τομείς της καινοτομίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και του εθελοντισμού. Πρόκειται για ένα δοκιμασμένο μοντέλο με μετρήσιμα αποτελέσματα το οποίο έχουμε υιοθετήσει σε κάθε πόλη στην οποία έχουμε παρουσία».