Skip to main content

Ο ελέφαντας του... Μ. Αλεξάνδρου και τα παιχνίδια του Επιτρόπου Χαν

Η συνάντηση του επικεφαλής της ΔΕΗ με τον Ζόραν Ζάεφ στα Σκόπια, ο ρόλος του Γιοχάνες Χαν και οι καλοζωισμένοι ευαίσθητοι.

Βρέθηκε προϊστορικός ελέφαντας 8 εκατομμυρίων ετών σε χωράφι στα Σκόπια. Οι Σκοπιανοί ερευνούν μήπως πρόκειται για ελέφαντα που έφερε μαζί του ο Μ. Αλέξανδρος, όπου ως γνωστόν ο τάφος του είναι στα Σκόπια, σε τρεις μάλιστα τοποθεσίες, όπως βεβαιώνουν οι επιστήμονές τους.

Και μη ρωτήσει κανείς, πώς γίνεται να ζει ο Αλέξανδρος πριν από 8 εκατομμύρια χρόνια… Οι επιστήμονες των Σκοπίων έχουν αρίστη κατάρτιση και θα το εξηγήσουν επαρκώς.

Η Μικρή ΔΕΗ ξεπουλάει, η υπόλοιπη αγοράζει. Με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, είχε συνάντηση στα Σκόπια ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας εξαγοράς της εταιρείας εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας EDS.

Amber Alert: Χάθηκαν δύο γαλλικές φρεγάτες. Ερασιτέχνης καπετάνιος τις έχασε έξω από το Μαξίμου. Τις είχε δεμένες με λουράκι, και διέφυγαν, Ο ευρών να απευθυνθεί στον Δον Κυρφώτη και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Με μία σύντομη αλλά ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών στις "ατυχείς", όπως τις χαρακτηρίζει, δηλώσεις του επιτρόπου για τη Διεύρυνση της ΕΕ Γιοχάνες Χαν, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ. «Καλούμε τον επίτροπο Χαν να σταματήσει να παρέχει λάθος εικόνα για διαπραγματεύσεις τις οποίες, όπως όλα δείχνουν, δεν κατανοεί. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να σταματήσει να τις υπονομεύει».

Ο Χαν, κατανοεί πολύ καλά, και πράττει ανάλογα με το συμφέρον του. Έχει στείλει εκπρόσωπό του στην Αλβανία, βουτηγμένη στην διαφθορά, με τον σύζυγό της να παίρνει κατ’ ανάθεση έργα που του δίνει αφειδώς ο Έντι Ράμα, κι αυτή να στέλνει εκθέσεις ευνοϊκές για την Αλβανία. Και παρά τις καραμπινάτες ύποπτες ενέργειές της ο Χαν, ούτε που ακούει. Ξέρει τι κάνει ο άνθρωπος.

Μακριά από τους καλοζωισμένους ευαίσθητους. Το καλύτερο επάγγελμα είναι να είσαι "φιλάνθρωπος", "προοδευτικός", "ανθρωποδικαιωματάς". Εισαγγελέας μπαίνει αμέσως στην Unicef Hellas προκειμένου να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελλόμενες οικονομικές ατασθαλίες οι οποίες οδήγησαν σε πάγωμα της λειτουργίας του ελληνικού τμήματος του διεθνούς οργανισμού.

Ομάδες Αλβανών, οι οποίοι εισέρχονται στο ελληνικό έδαφος, ξεριζώνουν όσα φυτά και βότανα προλάβουν, τα φορτώνουν σε γαϊδουράκια και επιστρέφουν στην Αλβανία. Μιλάμε για 100 μοναδικά είδη φυτών και βοτάνων της Ευρώπης. Η αποψίλωση των αρωματικών φυτών κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα απασχολεί τις Αρχές ειδικά της Δυτικής Μακεδονίας.

Καλά κάνει και τις απασχολεί θα μου πείτε. Μόνο που χρόνια τώρα ακούω ότι τις απασχολεί το θέμα, αλλά μένουμε στην ανακοίνωση της απασχόλησης. Ενέργειες δεν βλέπω.

Με την ευκαιρία της επιστροφής της ναυτικής αποστολής στην επιχείρηση "Sea Guardian" στο Αιγαίο Πέλαγος, στη Διοίκηση της Ναυτικής Δύναμης στο Δυρράχιο, πραγματοποιήθηκε τελετή υποδοχής των 21 συμμετεχόντων σε αυτήν. Ο ρόλος των αλβανικών ναυτικών δυνάμεων σε αυτήν την επιχείρηση ήταν ο έλεγχος στην επιχειρησιακή ζώνη, για τη διακίνηση λαθρομεταναστών. Καταλάβατε τώρα, γιατί δεν έρχονται πια λαθρομετανάστες στα νησιά μας; Επειδή είναι Αλβανοί οι άγρυπνοι φρουροί στο Αιγαίο.

Συνεπής ο Ερντογάν στον λόγο του, όπως και οι δικοί μας. Είχε πει προ καιρού: «Οι πρόωρες εκλογές ισοδυναμούν με προδοσία προς την πατρίδα, εμείς θα κάνουμε τις εκλογές στον καιρό τους». Και τις κάνει ένα χρόνο πριν.