Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021
x

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΒΑΡΩΣΙΑ ΓΙΑ... ΠΙΚ ΝΙΚ ΣΤΙΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Τουρκικά και κυπριακά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ο Τούρκος πρόεδρος θα μεταβεί το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Αμμόχωστο.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να εκδράμει στην κατεχόμενη Αμμόχωστο το επόμενο Σαββατοκύριακο και να κάνει και πικ νικ στα Βαρώσια, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά και τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι συνοδό στην προκλητική αυτή επίσκεψη στην (τυπικά μόνο πλέον) περίκλειστη πόλη ο κ. Ερντογάν θα έχει και τον κυβερνητικό του εταίρο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, τον ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης.

Η παράνομη αυτή επίσκεψη στα Βαρώσια, που το κατοχικό καθεστώς στα κατεχόμενα υποχρεώθηκε από την Άγκυρα να ανοίξει προς ενίσχυση του Ερσίν Τατάρ ενόψει των λεγόμενων προεδρικών εκλογών, θα λάβει χώρα στη θλιβερή επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, στις 15 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο σε ομιλία του στο Καχραμάνμαρας της Τουρκίας ο κ. Ερντογάν.

Μετά τις τελετές για την επέτειο, είπε ο Τούρκος πρόεδρος, «θα πάμε με τον κ. Μπαχτσελί στα Βαρώσια για πικ νικ μαζί με τις αντιπροσωπείες μας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ