Skip to main content

Ο Φ. Στάγκος νέος γενικός στην ΕΡΤ3 – Αύριο η απόφαση του δ.σ.

Στην αυριανή συνεδρίασή του το δ.σ. της ΕΡΤ θα αποφασίσει ποιος θα καλύψει τη θέση του επικεφαλής της ΕΡΤ3. Την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη ο Ζούλας

Συνεδριάζει αύριο το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ για την ανάδειξη του νέου γενικού διευθυντή της ΕΡΤ3, που σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, τελικά θα είναι ο μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής της ΔΕΠΘΕ (δημοτικά μέσα TV και FM100 της Θεσσαλονίκης), Φίλιος Στάγκος.

Ο κ. Στάγκος, σύμφωνα με πληροφορίες, προκρίθηκε τελικά για τη θέση του γενικού διευθυντή της ΕΡΤ3, παρά το γεγονός ότι σε τοπικό επίπεδο από το «γαλάζιο» -και όχι μόνο- στρατόπεδο, υπήρξαν αντιδράσεις. Οι αντιδράσεις συνίσταντο στο γεγονός ότι ο κ. Στάγκος ταυτίστηκε με τη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη στον δήμο Θεσσαλονίκης και του καταλογίζουν ότι τη στήριξε με... θέρμη.

Παρά ταύτα, η αρχική επιλογή της νέας διοίκησης της ΕΡΤ υπό τον κ. Κωνσταντίνο Ζούλα, φαίνεται ότι παρέμεινε σταθερή, καθώς τους δύο συνδέει και μακρόχρονη φιλία και συνεπώς προσωπική γνώση των δυνατοτήτων του κ. Στάγκου.

Έτσι στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ αναμένεται να ανακοινωθεί και επισήμως η επιλογή του, κλείνοντας ένα κεφάλαιο πολλών μηνών και βάζοντας τέλος στις εικασίες και φήμες, που κυκλοφορούσαν από το καλοκαίρι στην πόλη περί της κάλυψης της συγκεκριμένης θέσης, του επικεφαλής ουσιαστικά της ΕΡΤ3, με την ονοματολογία να παίρνει και να δίνει, αλλά πάντα με φαβορί τον κ. Στάγκο.

Η συγκεκριμένη θέση μάλιστα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, αποτέλεσε μήλον της Έριδος για αρκετούς (περίπου 15) υποψήφιους, που κατέθεσαν τις αιτήσεις τους, ενώ χρειάστηκε να προκηρυχθεί δύο φορές (ακόμη παραμένει άγνωστο γιατί). Τελευταία καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ήταν η 7η Ιανουαρίου 2020.

Μετά την αυριανή συνεδρίαση, ο κ. Ζούλας αναμένεται να επισκεφτεί την Πέμπτη το βράδυ τη Θεσσαλονίκη και να παρουσιάσει -έστω και «επί της ευκαιρίας»- τον νέο γενικό διευθυντή της ΕΡΤ3, αφού θα παραστεί σε εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, όπου έχει προγραμματιστεί η συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ, με θεματική για το ρομαντισμό και νεορομαντισμό.

Ο ίδιος ο κ. Στάγκος αποφεύγει οποιαδήποτε δήλωση και το μόνο που επιβεβαιώνει είναι ότι έχει καταθέσει αίτηση υποψηφιότητας, όμως πηγές από την Αθήνα επιβεβαιώνουν πως ο έμπειρος δημοσιογράφος θα είναι ο νέος γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3.

Στο βιογραφικό του ο κ. Στάγκος καταγράφει μεγάλη δημοσιογραφική εμπειρία και μάλιστα διεθνή. Ήταν ανταποκριτής στις Βρυξέλλες τις περιόδους 1994-1997 και 2002-2005. Εξέδιδε το εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό περιοδικό «Eurocentrics» για την ΕΡΤ. Έχει καλύψει δημοσιογραφικά τους πολέμους στη Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο (1999), στη Γεωργία – Νότια Οσετία (2008), αλλά και στο Πακιστάν, το Αγφανιστάν και το Ιράκ. Επίσης έχει δημιουργήσει πολλές ταινίες ντοκιμαντέρ και είχε και στο παρελθόν συνεργασία με την ΕΡΤ, όπως την περίοδο 2008-2010, όταν συνεργάστηκε με το ειδησεογραφικό περιοδικό της εταιρίας World Correspondents. Ήταν ανταποκριτής στο τσουνάμι της ΝΑ Ασίας το 2004 και έχει βραβευτεί από το Ίδρυμα Μπόμπολα για το «καλύτερο τηλεοπτικό ρεπορτάζ». Έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και διεθνείς σχέσεις στο ULB και έχει διατελέσει σύμβουλος τύπου του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιάννου Κρανιδιώτη (1998-1999). Από το 2011 μέχρι και τον προηγούμενο Νοέμβριο ήταν γενικός διευθυντής των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων του δήμου Θεσσαλονίκης.