Skip to main content

Ο φαντάρος Κορωνάκης και τα μνημόνια με Βενεζουέλα και... Λένινγκραντ

Η Κύπρος βρίσκει τον δρόμο της με δύο χρόνια Μνημόνιο κι εμείς συνάπτουμε τα δικά μας με Βενεζουέλα και Λένινγκραντ. Απίστευτη Ελλάδα.

Οικονομικός οργασμός στην Κύπρο με το νέο χρόνο. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξει κατακύρωση σημαντικού αριθμού έργων οπότε με το νέο χρόνο θα παρατηρηθεί ένας οικονομικός οργασμός στην Κύπρο, δήλωσε ο Υπουργός Έργων Μάριος Δημητριάδης. Η Κύπρος με δυο χρόνια Μνημόνιο βρίσκει τον δρόμο της.

Τυχερή είναι, αφού δεν έχει «προοδευτικούς», να εμποδίζουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες όλοι λέγαμε ότι έπρεπε να γίνουν και χωρίς να μας υποχρεώσουν οι δανειστές. Ούτε άτολμους αστούς, που δε έκαναν βήμα χωρίς να σκεφτούν το πολιτικό -προσωπικό, δηλαδή- όφελος. Η διαφορά είναι ότι στην Κύπρο δεν υπάρχουν παρανοϊκοί πολιτικοί, ούτε τόσο λαϊκιστές και αδιάφοροι για τον λαό, αλλά υπεύθυνοι που ενδιαφέρθηκαν να βγουν από την παγίδα.

Τελικά, οι στρατολογικές Αρχές αποφάσισαν -αφού έγινε τόσος θόρυβος- να «ανακαλύψουν» τον Κορωνάκη, τον γ.γ. του ΣΥΡΙΖΑ, και να του επιδώσουν το χαρτί της κατάταξης. Το λεβεντόπαιδο αυτό, με τις «προοδευτικές» αντιλήψεις, δήλωσε ψευδή διεύθυνση, σύμφωνα με καταγγελία συμπατριώτη του βουλευτή, και δεν τον εύρισκαν, αφού ήδη είχε πάρει δυο αναβολές για λόγους υγείας.

Η πάθησή του όμως δεν τον εμπόδισε να βρίσκεται συνεχώς δίπλα στον Τσίπρα στις Βρυξέλλες, όταν μας δούλευαν πως δήθεν διαπραγματεύονταν. Δεν ξέρω αν θα πάρει νέα αναβολή, για λόγους σπουδών αυτή την φορά, ώστε αφού πέρασαν 22 χρόνια καιρός είναι να πάρει το πτυχίο του. Νομίζω πως πρέπει να δοθεί στο παλικάρι μια αναβολή ακόμη, 5-10 ετών, για να συνεχίσει τις σπουδές του.

Πάντως, αυτή η ιστορία με τους μπούληδες, που έχουν πρόβλημα να στρατευθούν, αλλά δεν έχουν για «αγώνες» στο πεζοδρόμιο και στις απεργίες, κάποτε πρέπει να τελειώσει. Τουλάχιστον να μη έχουμε αστράτευτους υπουργούς στο Ενόπλων Δυνάμεων (Τσοχατζόπουλος, Βενιζέλος, Ήσυχος και πόσοι άλλοι προηγουμένως).

Η νέα «προοδευτική» κυβέρνηση ακολουθεί σε όλα την πρακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, ενώ από την θέση της αντιπολίτευσης ηδονιζόταν να καταγγέλλει. Το ελληνικό δημόσιο θα πληρώσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε ξένους που θα τρέξουν τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, ώστε να ολοκληρωθεί γρήγορα.

Μάλιστα, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (που επίσης κατήγγειλε) επί της ουσίας φωτογραφίζονται οι ξένοι οίκοι που θα αναλάβουν χρηματοπιστωτικά, οικονομικά και νομικά θέματα. Και όχι μόνον του μέλλοντος, αλλά και οι σύμβουλοι του Βαρουφάκη, που τους πληρώναμε για να μας βγάλουν από την Ευρωζώνη. Απίστευτη Ελλάδα.

Υπογράψαμε (με τον πρωθυπουργικό εξάδελφο) «Μνημόνιο κατανόησης για τη συνεργασία στον Ενεργειακό Τομέα» με την Βενεζουέλα. Αυτά τα Μνημόνια βέβαια, δεν λένε τίποτε όσο δεν συνοδεύονται και από συμφωνίες έναρξης έργων (ένα παρόμοιο άνευ ουσίας υπόγραψε κι ο Λαφαζάνης στο… Λένινγκραντ).

Η ειρωνεία είναι, ότι στο διάστημα που βρισκόταν εκεί ο πρωθυπουργικός εξάδελφος, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δεκάδες συνελήφθησαν έπειτα από τη λεηλασία σε σούπερ μάρκετ στη νότια Βενεζουέλα, από πολίτες που έψαχναν βασικά διατροφικά είδη, όπως γάλα, ρύζι και αλεύρι και μπήκαν διά της βίας στην αποθήκη του σούπερ μάρκετ.

Καλλισθένης