Skip to main content

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς για τις τιμές σε μάσκες-αντισηπτικά

Ο ΦΣΚ κάνει λόγο για προσπάθεια συκοφάντησης από συγκεκριμένα ΜΜΕ του κλάδου των φαρμακοποιών. Οι διευκρινίσεις για τις τιμές σε μάσκες/αντισηπτικά.

Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές προϊόντων αντισηψίας και προφύλαξης από τον κορωνοϊό στα φαρμακεία δίνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς.

Ο ΦΣΚ κάνει παράλληλα λόγο για προσπάθεια συκοφάντησης από συγκεκριμένα ΜΜΕ του κλάδου των φαρμακοποιών «που ειδικά αυτό το διάστημα δίνουν με ηρωισμό μία μάχη στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της υγείας των πολιτών».

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, οι τιμές των προϊόντων διαμορφώνονται από τους παρασκευαστές, εισαγωγείς και χονδρεμπόριο και ανάλογα με την τιμή που προμηθεύονται διαμορφώνεται και η λιανική τιμή αυτών.

Ακόμη, όπως τονίζει, για όλα αυτά τα προϊόντα υπάρχουν διάφορες κατηγορίες που προέρχονται από προδιαγραφές και συστατικά που τα αποτελούν.

«Ως εκ τούτου η μεταξύ τους σύγκριση με αποκλειστικό και κύριο στοιχείο την ποσότητά τους, δεν βγάζει ορθά αποτελέσματα», καταλήγει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς.