Skip to main content

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος μοιράζει δωρεάν 4.000 μάσκες στους Θεσσαλονικείς (φωτο)

Δράση «Φόρεσε τη μάσκα σου» στη συμβολή Μητροπόλεως και Αριστοτέλους από τον ΦΣΘ και τον ΠΦΣ - «"Όχι" σε τσαρλατάνους και συνωμοσιολόγους»

του Πάνου Τσίκαλα*

Στη δωρεάν διανομή περίπου 4.000 προστατευτικών μασκών στους πολίτες προχωρεί από το πρωί ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Η δράση «Φόρεσε τη μάσκα σου» πραγματοποιείται σήμερα από τις 10:00 έως τις 18:00, στη συμβολή της οδού Μητροπόλεως με την Αριστοτέλους, στον χώρο μεταξύ του ξενοδοχείου Electra Palace και του κινηματογράφου «Ολύμπιον», δίπλα στο γυάλινο περίπτερο. Στο σημείο έχουν στηθεί δύο σταντ όπου μοιράζονται οι μάσκες. Κάθε μάσκα περικλείεται σε ατομική συσκευασία και στο πίσω μέρος της υπάρχουν οδηγίες για την ορθή χρήση της.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η άμεση και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για τη σωστή χρήση της μάσκας και για την προστασία που παρέχει στη μάχη κατά της λοίμωξης COVID-19.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιος Ευγενίδης, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος.

Ο κ. Ευγενίδης αναφέρθηκε στη χρησιμότητα των μασκών, ενώ τόνισε πως ο κόσμος πρέπει να ακούσει τους ειδικούς στο θέμα του κορωνοϊού, ώστε να ξεπεραστεί η πανδημία.

Από την πλευρά του, ο κ. Αηδονόπουλος σημείωσε πως ο φαρμακευτικός σύλλογος πρωτοπορεί σε μια δράση αποφυγής της νόσου του Covid-19. «Δεν πιστεύουμε στις θεωρίες συνωμοσίας», είπε.

Ο κ. Βαλτάς έστειλε το δικό του μήνυμα λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όλοι μαζί πρέπει να αντιμετωπίσουμε την νέα πραγματικότητα, φορώντας μάσκα». Επέκρινε, δε, τους «τσαρλατάνους που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα μέσα στην επιστημονική κοινότητα».