Skip to main content

Ο φορέας – ηγέτης της ΕΕ στις μεταφορές στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση Γιουτίκα με τη διευθύντρια Καινοτομίας της Ertico – ITS Europe για την ηλεκτροκίνηση και τα φιλοπεριβαλλοντικά μέσα μεταφοράς

Νέες προοπτικές για την αξιοποίηση των πόρων που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση στους τομείς της καινοτομίας, της ευρείας χρήσης φιλικών προς το περιβάλλον μέσων μεταφοράς και την ηλεκτροκίνηση, ανοίγονται μετά τη συνάντηση που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Γιουτίκας, με τη διευθύντρια Καινοτομίας της Ertico – ITS Europe, του ηγετικού φορέα της ΕΕ σε ό, τι αφορά στα συστήματα μεταφορών.

Η βέρα Ελληνίδα διευθύντρια του φορέα, Ιωάννα Τζανιδάκη, έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ετήσιες εκδηλώσεις του «Voltάρω» αναφορικά με τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα που οργανώνει τα τρία τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα είχε επιδιώξει να βρίσκεται εδώ στη διοργάνωση του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Τότε δεν τα κατάφερε, αλλά είχε δεσμευτεί στον κ. Γιουτίκα ότι με την πρώτη ευκαιρία θα τα πουν στη Θεσσαλονίκη από κοντά. Και τήρησε την υπόσχεση της.

Μάλιστα εκτός από τα ζητήματα των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων, συζήτησαν και για τις δυνατότητες ενημέρωσης των ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης και οργανισμών της πόλης, σχετικά με τις καλές πρακτικές χρησιμοποίησης εναλλακτικών μέσων μεταφοράς που εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και για τους τρόπους που θα μπορέσουν να υλοποιηθούν και στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη σχετική φωτογραφία η διευθύντρια Καινοτομίας της Ertico – ITS Europe, Ιωάννα Τζανιδάκη, ανάμεσα στον αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Γιουτίκα και το συνεργάτη του αντιπεριφερειάρχη, Ορέστη Τρασανίδη.