Skip to main content

Ο ΦΠΑ θα «στοιχειώνει» το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών

Όλα τα ελεύθερα επαγγέλματα μπαίνουν τελικώς στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο μικροσκόπιο του οικονομικού επιτελείου έχουν μπει όλες οι επαγγελματικές ομάδες,
Όλα τα ελεύθερα επαγγέλματα μπαίνουν τελικώς στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο μικροσκόπιο του οικονομικού επιτελείου έχουν μπει, εκτός των δικηγόρων, οι γιατροί, οι ψυχολόγοι και γενικότερα όλες οι επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν υποχρεούνταν να αποδίδουν ΦΠΑ. Στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το Μάρτιο η κατάργηση αυτών των απαλλαγών θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς εκτιμάται ότι αποτελεί μια βασική πηγή φοροδιαφυγής.

Το θέμα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η Voria.gr, απασχόλησε ήδη χθες το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, όπου φαίνεται να υπάρχουν δύο γραμμές. Αυτή του προέδρου του κ. Δ. Παξινού, ο οποίος προς το παρόν κρατά χαμηλούς τους τόνους κι εκείνη του αντιπροέδρου του κ. Γ. Βερβεσού, ο οποίος ύψωσε από τώρα τη φωνή. Αρχικά, μάλιστα, είχαν απευθυνθεί και προειδοποιήσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις, που θα πάγωναν τη λειτουργία των δικαστηρίων.

Το πιθανότερο είναι όμως ότι τα πνεύματα θα ηρεμήσουν μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με το τι έχει σχεδιάσει να κάνει το οικονομικό επιτελείο τον Μάρτιο. Έως τότε εκτιμάται υπάρχει χρόνος για διαβούλευση κι αποφάσεις.