Skip to main content

Ο Frank Miller στη Θεσσαλονίκη: Η εποχή των 300 είναι εκπληκτική (vid)

O διάσημος δημιουργός μίλησε στη Comic Con για τη νέα του δουλειά, τις ιστορικές εποχές που τον εμπνέουν και την εξέλιξη των κόμικ.

Ο Frank Miller εμφανίστηκε άνετος, φορώντας το σήμα κατατεθέν καπέλο του στη σκηνή της Comic Con για να απαντήσει τις δεκάδες ερωτήσεις των θαυμαστών του που έσπευσαν το βράδυ του Σαββάτου στο Βελλίδειο για να τον απολαύσουν. 

Ο γνωστός κωμικογράφος που έχει βάλει την υπογραφή σε κάποια από τα διασημότερα και πιο σημαντικά κόμικ όπως ο Μπάτμαν, ο Ντερντέβιλ και οι 300, μίλησε για τη νέα του δουλειά, τις ιστορικές εποχές που τον εμπνέουν και την εξέλιξη των κόμικ. 

Ο 61χρονος δημιουργός ετοιμάζει αυτόν τον καιρό το prequel των 300 με τίτλο «Ξέρξης: Η πρώτη του οίκου του Δαρείου και η Άνοδος του Αλεξάνδρου». Όπως είπε ο ίδιος, η κίνηση του να ασχοληθεί ξανά με τη θεματική των 300 ενέχει ένα μεγάλο ρίσκο τόσο για τον ίδιο όσο και για την εταιρεία του. 

Ερωτηθείς τι τον γοητεύει σε εκείνη τη χρονική περίοδο, απάντησε πως η περίοδος αυτή ήταν πολύ σημαντική. «Αυτή η εποχή είναι εκπληκτική, τα έχει όλα. Έχει δράμα, έχει μάχες, έχει μεγαλοπρεπείς χαρακτήρες», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως η εποχή εκείνη ήταν πολύ σημαντική καθώς καθόρισε ουσιαστικά τους μελλοντικούς πολιτισμούς. Μάλιστα χαρακτήρισε τον Ξέρξη, τον «υπερ-κακό» της εποχής του. 

Μιλώντας για τον ρεαλισμό, υπογράμμισε πως ποτέ δεν δημιουργεί ρεαλιστικά κόμικ ενώ παραδέχθηκε πως τα κόμικ ολοένα και καλυτερεύουν μα δυστυχώς «έχουν χάσει τα παιδιά». 

Ανέφερε πως πηγή έμπνευσης του είναι το φιλμ νουάρ ενώ για το μεγάλο του έργο «Sin City» υπογράμμισε πως η «Αμαρτωλή Πόλη» είναι μια κατάσταση μυαλού (σσ. state of mind).

Μόλις ολοκληρώθηκε το session με τις ερωτήσεις και απαντήσεις, ο Frank Miller έβγαλε μια σέλφι με τους θαυμαστές του και αποχώρησε καταχειροκροτούμενος.