Skip to main content

Ο Γ. Παπανδρέου πήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Καλή δύναμη ευχήθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, στον Γ. Παπανδρέου, τον οποίο υποδέχθηκε στις 14.30 στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να του αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέ
Καλή δύναμη ευχήθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος  Παπούλιας, στον Γ. Παπανδρέου, τον οποίο υποδέχθηκε στις 14.30 στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να του αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. 

Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο, λέγοντας ότι χρειαζόμαστε την ευχή σας για δύναμη, γιατί η στιγμή είναι δύσκολη, ενώ το εύρος της νίκης δείχνει την ελπίδα του λαού και τη διάθεσή του για σημαντικές τομές. «Δεν ξενυχτίσατε πολύ», είπε ο κ. Παπούλιας στον κ. Παπανδρέου, με τον δεύτερο να απαντά ότι «όχι. Ήταν σύντομο, εξ άλλου χρειαζόμαστε όλοι μας τη δύναμη, γιατί είναι πολλές οι ευθύνες».

Ανταπαντώντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε στον κ. Παπανδρέου ότι «ελπίζω να κάνετε αυτό που λέτε, για σημαντικές τομές, άλλωστε, είστε και προπονημένος», με τον κ. Παπανδρέου να απαντά«και οι δυο είμαστε προπονημένοι».

Νωρίτερα, ο κ. Παπούλιας δέχθηκε τον απερχόμενο πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος του υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησής του. Στο σύντομο διάλογο που είχαν ενώπιον των δημοσιογράφων, ο κ. Καραμανλής είπε στον κ. Παπούλια: «Σας υποβάλλω την παραίτηση μου. Είχαμε μία καλή συνεργασία». Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας του απάντησε: «Σας εύχομαι κάθε καλό». Κατά την έξοδό του ο Κ. Καραμανλής δεν έκανε δηλώσεις.