Τρίτη 14 Ιουλίου 2020
x

«Ο ΓΕΛΤΣΙΝ ΕΖΗΣΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΣΑΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ»

«Είχε σίγουρα καταλάβει ότι ζούσε σαν φυλακισμένος σε χρυσό κλουβί» τονίζει ο Κασιάνοφ, που καταγγέλλει ότι ο Πούτιν τον παρακολουθούσε συνεχώς.

Ο Μπόρις Γέλτσιν έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του «σαν φυλακισμένος σε χρυσό κλουβί, απομονωμένος και υπό παρακολούθηση, σύμφωνα με τις διαταγές του διαδόχου του, Βλαντιμίρ Πούτιν», αναφέρει σε βιβλίο του ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Κασιάνοφ.

«Είχε σίγουρα καταλάβει ότι ζούσε σαν φυλακισμένος σε χρυσό κλουβί» στα 75α γενέθλιά του, την 1η Φεβρουαρίου 2006, εξιστορεί ο κ. Κασιάνοφ στο βιβλίο του.

«Ο Γέλτσιν πήρε πολύ άσχημα το γεγονός ότι τον ανάγκασαν να γιορτάσει τα 75α γενέθλιά του στο Κρεμλίνο και όχι όπως ήθελε εκείνος: ελεύθερα και με ανεπίσημο τρόπο. Οι ίδιοι οι διοργανωτές αποφάσισαν ποιον μπορούσε να καλέσει και ποιον όχι», συνεχίζει ο Κασιάνοφ, ο οποίος αναφέρει ότι δεν είχε προσκληθεί.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας του συνάντησης με τον Γέλτσιν, το φθινόπωρο του 2006, ο Κασιάνοφ λέει ότι ο Ρώσος πρώην πρόεδρος «άλλαζε συνέχεια τηλέφωνο, για να μην μπορούν να τον παρακολουθούν».

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου του Βλαντιμίρ Πούτιν απέφυγε να απαντήσει. «Δεν πιστεύω ότι η συνέντευξη του κυρίου Κασιάνοφ προσφέρει υλικό για σχόλια», δήλωσε ο Ντμίτρι Πέσκοφ.

Α.Μ
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ