Skip to main content

Σε καλό κλίμα το δείπνο Μπουτάρη - Ζάεφ. Τι δήλωσαν (vid)

Ο κ. Ζάεφ έφτασε το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, την οποία επισκέπτεται ιδιωτικά με την ευκαιρία της γιορτής της Πρωτοχρονιάς.

Δείπνο στον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζαέφ παρέθεσε το βράδυ του Σαββάτου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ζάεφ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από σήμερα το απόγευμα, πραγματοποιώντας ιδιωτική επίσκεψη με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς.

«Είχαμε ένα πολύ ωραίο γεύμα με τον κ. Ζάεφ. Ήταν καθαρά ιδιωτικής φύσεως γιατί συνδεόμαστε με μία προσωπική σχέση», δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, εκφράζοντας την ελπίδα να ξανα έρθει σύντομα στην πόλη.

Από την πλευρά του ο Σκοπιανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι ήταν χαρά του που δείπνησε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και ευχήθηκε καλή χρονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο κ. Ζάεφ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα πάνε καλά και πως θα βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας στο επόμενο εξάμηνο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Σκοπιανός πρωθυπουργός δεν ανέφερε ούτε μια φορά τη λέξη «Μακεδονία».

Ανέφερε επίσης πως πολλοί συμπατριώτες του βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για τις εορταστικές ημέρες.

Από την πλευρά του ο κ. Μπουτάρης εοπανέλαβε τη θέση του να προχωρήσει η συνεργασία είτε με τις υποτροφίες είτε με τη σύνδεση με τον Αξιό - Δούναβη.

Το δείπνο περιελάμβανε θαλασσινά και συγκεκριμένα, καλαμαράκια, χταποδάκι, σαλάτες και συναγρίδα και συνοδεύτηκε από λευκό κρασί «Κυρ Γιάννη».

Στο δείπνο, σε γνωστό εστιατόριο της πόλης, παρακάθισε η σύζυγος και ο αδερφός του Σκοπιανού πρωθυπουργού, σύμβουλοί του καθώς επίσης η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Σπύρος Πέγκας.

Νωρίτερα, όταν έφτασε στο εστιατόριο ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι «στο γεύμα δεν πρόκειται να συζητηθούν πολιτικά ζητήματα ούτε και το θέμα του ονόματος».

Όπως είπε, στην τελευταία συνάντηση που είχε στα Σκόπια με τον Ζάεφ, εξέφρασε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός την αγάπη του για τη Θεσσαλονίκη. «Τότε τον κάλεσα στην πόλη για να περάσει εδώ την Πρωτοχρονιά, σε καθαρό προσωπικό επίπεδο», είπε ο κ. Μπουτάρης.

Τον κ. Ζάεφ είχε προσκαλέσει στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μπουτάρης, κατά την πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην ΠΓΔΜ.