Skip to main content

Ο Γιώργος Κυρίτσης σε ρόλο συμπαραστάτη των τρομοκρατών

Ο Κυρίτσης που εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ως αριστεριστής και το νέο νομοσχέδιο του Σπίρτζη που ακυρώνει όλα τα ιδιωτικά υδατοδρόμια.

Μια χαρά πάμε στην Βραζιλία. Αφού υποδέχθηκαν τα Σκόπια ως «Μακεδονία», μάς είπαν και στην τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων ότι ο… Σκοπιανός Μέγας Αλέξανδρος κέρδισε τρία χρυσά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαίας Ελλάδας, και στη συνέχεια, στην ίδια τελετή, για πρώτη φορά δεν έγινε έπαρση της ελληνικής σημαίας προς τιμήν της γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων, Ελλάδας.

Όπως τους έκαναν τους Ολυμπιακούς Αγώνες [ευτυχώς που δεν ζουν οι προ-προπαππούδες μας, θα πάθαιναν ανακοπή με τα όσα συμβαίνουν], να δεις που δεν θ’ αργήσει η στιγμή που την ολυμπιακή φλόγα θα την ανάβουν με αναπτήρα. Πάντως, την πρωτιά την πήραμε αμέσως. Στείλαμε πίσω την πρώτη ντοπαρισμένη αθλήτρια.

Πάντως, με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε το χάλκινο μετάλλιο στη σκοποβολή που μας έφερε Δραμινή αθλήτρια, και καλώς κάναμε, αφού αυτά τα μετάλλια φαίνονται καθαρά. Πού εκείνες οι εποχές προ του 2004 όπου «χαπακώναμε» τους αθλητές μας και χαιρόμασταν όλοι, ενώ γνωρίζαμε τι κακό κάναμε αφενός στην υγεία των αθλητών, αφετέρου στην εικόνα της χώρας.

Αλλά, πολιτικοί, προπονητές, παράγοντες και αθλητές -μαζί με τους γονείς τους- κι εμείς οι θεατές μαζί, κάναμε πως δεν καταλαβαίναμε. Κι όταν το παρακάναμε και κοντεύαμε να περάσουμε και τους Αμερικανούς ήρθε η ξεφτίλα. Όχι μόνο δεν ζήτησε κανείς συγγνώμη, αλλά εξακολουθούν πολλοί να μας εμπαίζουν με τις χαπακωμένες επιτυχίες τους. Και μετά, απαιτούμε διαφάνεια σε όλους τους τομείς.

Όταν ο Κυρίτσης εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ως αριστεριστής και συμπαραστάτης τρομοκρατών, υπάρχουν πολλοί που δεν καταλαβαίνουν ότι το κυβερνητικό κόμμα εχθρεύεται την δημοκρατία; Τουλάχιστον το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, δεν κρύβουν τις προθέσεις τους. Πού είναι η πολιτική εντιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ, να βγάλει τον φερετζέ;

Μπορεί η κυβέρνηση, προκειμένου να βρίσκεται στο φυσικό της περιβάλλον, να μεταφέρει την Βουλή στα Εξάρχεια. Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ, ως «αγανακτισμένος», δεν κραύγαζε στο Σύνταγμα «να καεί η πο@@@να η Βουλή»; Σε τι χρειάζεται όταν κυβερνούν αντιδημοκράτες;

Και δεν είναι μόνον αυτό. Ξεκάθαρα πλέον λένε στον ελληνικό λαό ότι δεν θέλουν ιδιωτικές επιχειρήσεις. Πρέπει να γίνουμε ολοκληρωτικά σοβιετικό κράτος, να γυρίσουμε στην εποχή του 1917. Πάνω που χαρήκαμε πως θα αρχίσουν επενδύσεις στον τομέα των υδατοδρομίων, έρχεται ο Σπίρτζης και ακυρώνει όλα όσα έκαναν ο Σταθάκης και η Κουντουρά.

Στο νέο νομοσχέδιο του Σπίρτζη -έχει κι αυτός, εκτός του Πολάκη, κορνιζαρισμένο τον Βελουχιώτη στο υπουργικό γραφείο, για να μας δείξει τι πρεσβεύει η «δημοκρατική» κυβέρνηση- ακυρώνονται όλα τα ιδιωτικά υδατοδρόμια, με το Δημόσιο να υφαρπάζει όλες τις εκκρεμείς άδειες των ιδιωτικών επενδυτικών προσπαθειών. Έχει δηλαδή το κράτος χρήματα, ώστε τα Λιμενικά Ταμεία, να προχωρήσουν σε κατασκευή υδατοδρομίων.

Υπάρχουν διαμαρτυρίες κατοίκων της Ξηροκρήνης για κατασκήνωση σε πάρκο προσφύγων, που δεν διαμένουν σε Κέντρα Φιλοξενίας, και βρίσκονται σε χώρο που περικλείεται ουσιαστικά από σχολικά κτίρια. Θα ενδιαφερθεί κανείς, ή θα μείνουν να «λιάζονται»;

Είπε ο μεγάλος Γάλλος διαφωτιστής Βολταίρος: «Είθε η Ελληνική γλώσσα να γίνει κοινή όλων των λαών». (Θα μου πεις, τι είναι ο Βολταίρος μπροστά στους γίγαντες Φίλη και Λιάκο;)