Skip to main content

Ο Γιώργος Τοζίδης νέος CEO στον Οργανισμό Λιμένα Βόλου

Η αντικατάσταση Σταυριδόπουλου από το ΤΑΙΠΕΔ και η παραίτηση του αντιπροέδρου. Ταραχή στον ΟΛΒ και η συγκρότηση του νέου δ.σ. σε σώμα την Τετάρτη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένα Βόλου, μεθαύριο Τετάρτη, καθώς μετά την αντικατάσταση του πρώην προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου Θρασύβουλου Σταυριδόπουλου, σήμερα παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΟΛΒ Γεώργιος Γίδαρης.

Στη συνεδρίαση του νέου δ.σ. της ΟΛΒ Α.Ε., πρόκειται να συγκροτηθεί σε σώμα η νέα διοίκηση με τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου να αναλαμβάνει ο οικονομολόγος κ. Γεώργιος Τοζίδης, πρώην μέλος δ.σ. ΟΛΘ Α.Ε. και επικεφαλής, αμισθί, της Δημόσια Αρχή Λιμένων στη Θεσσαλονίκη.

Τη θέση του προέδρου στην ΟΛΒ Α.Ε., πρόκειται να αναλάβει ο κ. Παντολέων Σκάγιαννης, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

Η αντικατάσταση του κ. Σταυριδόπουλου αποφασίσθηκε σε γενική συνέλευση που συγκλήθηκε από το μοναδικό μέτοχο του ΟΛΒ, το ΤΑΙΠΕΔ, στις 20 τρέχοντος. Η επιλογή των κυρίων Σκάγιαννη και Τοζίδη, έγινε από το ΤΑΙΠΕΔ και εγκρίθηκε από το ΥΕΝ.

Σημειώνεται ότι τέσσερα μέλη του προηγούμενου δ.σ. που όμως παραμένουν και στο νέο διοικητικό σχήμα, έχουν ζητήσει εξηγήσεις από το ΤΑΙΠΕΔ για τους λόγους απομάκρυνσης του κ. Σταυριδόπουλου.

Ένα στοιχείο άξιο παρατήρησης είναι, η συμμετοχή και στο δ.σ. του ΟΛΒ της μίας προσωπικότητας που είναι «πανταχού παρούσα στα λιμάνια», του συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αθανασίου Λιάγκου, ο οποίος είναι σύμβουλος διοίκησης στον ΟΛΠ και μέλος δ.σ., ενώ είναι και επικεφαλής της ομάδας των δέκα λιμένων, των περιφερειακών, που θα επιχειρηθεί να αξιοποιηθούν και μέσω παραχωρήσεων.