Skip to main content

Και επίσημα ο Τσακούμης πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ - Τα μέλη της Διοικούσας

Κατά τις αρχαιρεσίες των μελών του Περιφερειακού Τμήματος Κ. Μακεδονίας εκλέχθηκαν το προεδρείο της Διοικούσας Επιτροπής και της Αντιπροσωπείας.

Ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών, Γιώργος Τσακούμης, εκλέχθηκε και επίσημα σήμερα πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησαν τα νεοεκλεγέντα 60 μέλη της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ κατά την πρώτη συνεδρίαση.

Ο Γιώργος Τσακούμης διαδέχεται τον Πάρι Μπίλλια, που ηγείτο του ΤΕΕ/ΤΚΜ από το 2014, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως κατά την εκλογική διαδικασία της 3ης Νοεμβρίου η παράταξή του απέσπασε ποσοστό ρεκόρ 47,05%.

Αντιπρόεδρος της 11μελούς Διοικούσας ορίστηκε ο Μιχάλης Παπαστεργίου, Πολιτικός Μηχανικός, από την παράταξη «Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών» και γενικός γραμματέας ο Φώτης Κουβουκλιώτης, Πολιτικός Μηχανικός, από την παράταξη «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών».

Μέλη εκλέχθηκαν οι:

Παναγιώτης Αντιβαλίδης, Πολιτικός Μηχανικός, από την παράταξη «Ανασυγκρότηση Μηχανικών-ΔΥΝΑ.ΜΗ Δυναμικοί Μηχανικοί – Πρωτοβουλία Μηχανικών»

Νότης Καφεστίδης, Πολιτικός Μηχανικός, από την παράταξη «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών»

Χάρης Κουρίδης, Μηχανολόγος Μηχανικός, από την παράταξη «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών»

Δημήτρης Μήτρου, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός, από την παράταξη «Ανασυγκρότηση Μηχανικών-ΔΥΝΑ.ΜΗ Δυναμικοί Μηχανικοί – Πρωτοβουλία Μηχανικών»

Εμμανουήλ Μπελιμπασάκης, Πολιτικός Μηχανικός, από την παράταξη «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών»

Απόστολος Πρόιος, Πολιτικός Μηχανικός, από την παράταξη «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών»

Παναγιώτης Τζιουβάρας, Αρχιτέκτων Μηχανικός, από την παράταξη «Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών»

Γιάννης Τσιωνάς, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός, από την παράταξη «Συμμαχία για ένα Προοδευτικό ΤΕΕ».



Νωρίτερα, στο τριμελές Προεδρείο της Αντιπροσωπείας από το οποίο ορίστηκε η Διοικούσα, εξελέγησαν οι:

Πρόεδρος, ο Ηλίας Περτζινίδης, Πολιτικός Μηχανικός, από την παράταξη «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών»

Αντιπρόεδρος, η Ελένη Χηράκη, Πολιτικός Μηχανικός, από την παράταξη «Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί»

Γενικός Γραμματέας, ο Γεώργιος Μπανιάς, Μηχανολόγος Μηχανικός, από την παράταξη «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών».

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο νέος Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Γιώργος Τσακούμης, υπογράμμισε τα εξής: «Ευχαριστώ εκ μέρους όλων των εκλεγμένων, τους συναδέλφους που μας εμπιστεύθηκαν. Είναι μεγάλη η τιμή, μα και η ευθύνη έναντι αυτής της εμπιστοσύνης. Ξεκινάμε δουλειά, για να τη δικαιώσουμε, με πνεύμα συνεργασίας, με ανοιχτές πόρτες για όλους τους συναδέλφους, χωρίς αποκλεισμούς. Θεμέλιό μας, το έργο των προηγουμένων ετών. Δέσμευσή μας, η στήριξη των ανέργων συναδέλφων, η συμβολή στη διαρκή βελτίωση των συνθηκών και του θεσμικού πλαισίου άσκησης του επαγγέλματος του μηχανικού, η αποτελεσματική συνεργασία με την Πολιτεία και την Αυτοδιοίκηση, για την ανάπτυξη της Ελλάδας, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλονίκης».

Διαβάστε ακόμη: Τσακούμης: Οι στόχοι της νέας διοίκησης και τα έργα στη Θεσσαλονίκη