Skip to main content

Ο γιος του Νίκου Σοφιανού (ΚΚΕ) ήταν στο λεωφορείο που έπεσε σε γκρεμό στο Περού

Πολλοί νεκροί και αρκετοί τραυματίες από την πτώση τουριστικού λεωφορείου σε γκρεμό - Στους τραυματίες και ο γιος του Έλληνα πολιτικού, Νίκου Σοφιανού

Δύο Έλληνες ήταν ανάμεσα στους επιβαίνοντες του λεωφορείου που έπεσε σε γκρεμό 100 μέτρων στο Περού, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους τέσσερα άτομα.

Διαβάστε: Περού: Τέσσερις νεκροί σε τροχαίο με λεωφορείο από το Μάτσου Πίτσου - Δύο Έλληνες τραυματίες

Σημειώνεται ότι και οι τέσσερις νεκροί στο τροχαίο δυστύχημα στο Περού είναι τουρίστες.

Όπως μεταφέρει το iefimerida, μεταξύ των όσων επέβαιναν στο όχημα ήταν και δύο Έλληνες, εκ των οποίων ο ένας είναι ο γιος του μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, Νίκου Σοφιανού.

Σύμφωνα με πηγές από το ΚΚΕ, είναι καλά στην υγεία τους τόσο ο γιος του κ. Σοφιανού, Ανδρέας Σοφιανός, όσο και η κοπέλα. Η Μυρτώ Αρβανίτη, ωστόσο, υπέστη κατάγματα κατά την πτώση του λεωφορείου στον γκρεμό.

Σημειώνεται ότι το δυστύχημα συνέβη όταν το τουριστικό λεωφορείο, που επέστρεφε από το Μάτσου Πίτσου, την ακρόπολη της αυτοκρατορίας των Ίνκας, έπεσε «σε χαράδρα περίπου 100 μέτρων», βάσει των όσων δήλωσε τη Δευτέρα (22/8) ο υπουργός Τουρισμού του Περού, Ρομπέρτο Σάντσες.

Τρεις από τους νεκρούς τουρίστες είναι Κολομβιανοί και ο τέταρτος είναι Περουβιανός, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Δύο Έλληνες τραυματίστηκαν κατά το δυστύχημα στο Περού

Εκτός από τους δύο Έλληνες, μεταξύ των τραυματιών είναι τέσσερις Γάλλοι, δύο Καναδοί, δύο Ισραηλινοί, δύο Αργεντινοί, ένας Ολλανδός, ένας Ισπανός και δύο Περουβιανοί (ο ένας εκ των οποίων είναι ο οδηγός).

Το δυστύχημα σημειώθηκε τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα, περίπου 100 χιλιόμετρα από την πόλη Κούσκο, την πρωτεύουσα των Ίνκας, η οποία αποτελεί το κύριο σημείο εκκίνησης για τους τουριστικούς πράκτορες που οργανώνουν επισκέψεις στο Μάτσου Πίτσου.

Ορισμένοι από τους τραυματίες επρόκειτο να διακομιστούν στη Λίμα με στρατιωτικό αεροσκάφος.

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες και τις κυβερνήσεις των χωρών των ξένων τουριστών που δυστυχώς απεβίωσαν», ανέφερε στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών του Περού.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Σοφιανού στον ΣΚΑΪ, η Μυρτώ Αρβανίτη νοσηλεύθηκε στη ΜΕΘ, όπου και αντιμετωπίστηκε μια μικρή αιμορραγία και ένα πρόβλημα στα πνευμόνια, που προκλήθηκαν κατά το τροχαίο.

Όπως προαναφέρθηκε, δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία της, ωστόσο παραμένει στο νοσοκομείο, όπως είπε η Ελπίδα Λιανίδου, πρέσβης της Ελλάδας στο Περού.

Πηγή φωτογραφίας: Peruvian National Police/AFP