Skip to main content

Ο Ιωάννης Κασουλίδης νέος υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου

Ο απερχόμενος υπουργός, Νίκος Χριστοδουλίδης, θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2023

Στο υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου επιστρέφει ο Ιωάννης Κασουλίδης, αποδεχόμενος την πρόταση του προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, μετά την αποχώρηση του Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος προτίθεται να διεκδικήσει την προεδρία στις εκλογές του 2023.

Η ορκωμοσία του επικεφαλής της κυπριακής διπλωματίας θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί, ενώπιον του Ν. Αναστασιάδη.

Ο Ι. Κασουλίδης γνωρίζει καλά τη θέση του ΥΠΕΞ, στην οποία και υπηρέτησε το 1993, το 1998 με πρόεδρο τον Γλαύκο Κληρίδη, το 2003, αλλά και το 2013, ενώ το 2018 αποχώρησε με δική του απόφαση και μάλιστα τότε είχε ανακοινώσει και την αποχώρησή του από την πολιτική. Τον Μάρτιο του 2018 τον διαδέχτηκε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του την περασμένη Παρασκευή.

Το παρασκήνιο από την Κύπρο αναφέρει ότι ο Ν. Χριστοδουλίδης προτίθεται να διεκδικήσει την προεδρία στις εκλογές του 2023, ενώ και ο ίδιος στη δήλωσή του σημείωσε πως οι εκλογές δεν τον αφήνουν αδιάφορο.

Παράλληλα ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη που του έδειξε και την ευκαιρία να υπηρετήσει την πατρίδα του από το αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών, αλλά και προηγουμένως ως διευθυντής του Διπλωματικού του Γραφείου και ως κυβερνητικός εκπρόσωπος.