Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020
x

Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ

Ο εισαγγελέας θα λάβει καταθέσεις μαρτύρων, ώστε να διακριβώσει αν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία προσωπικού και νοσηλευομένων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, όπου εντοπίστηκαν πολλά κρούσματα κορωνοϊού σε ασθενείς και εργαζόμενους.

Σήμερα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών που έχει αναλάβει την έρευνα για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, σε βαθμό κακουργήματος, ζήτησε τους φακέλους νοσηλείας όλων των ασθενών της κλινικής «Ταξιάρχαι».
Με εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Βαγγέλη Ιωαννίδη, η κλινική καλείται να διαβιβάσει στον Εισαγγελέα Νίκο Αντωναράκο όλους τους φακέλους των ασθενών κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επιπρόσθετα, ο κ. Αντωναράκος θα λάβει καταθέσεις μαρτύρων, ώστε να διακριβώσει αν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα εξειδικευμένα μέτρα για την προστασία νοσηλευτικού προσωπικού και νοσηλευομένων από την διασπορά του κορωνοϊού.

Σημειώνεται πως σήμερα μετέβη στην κλινική κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία και να συντάξει πόρισμα με τα ευρήματα. Στη συνέχεια θα παραδώσει το πόρισμα στον εισαγγελικό λειτουργό που ερευνά την υπόθεση, ώστε να κρίνει αν θα πρέπει -ή όχι- να αποδώσει ποινικές ευθύνες στους υπεύθυνους της κλινικής.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ