Skip to main content

Ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη: Ποιους θα δει, τι περιλαμβάνει η ατζέντα

Τέσσερις back to back συσκέψεις μέσα σε τέσσερις ώρες στο Διοικητήριο με πολιτική, οικονομία και υποδομές... Τι περιλαμβάνει η ατζέντα.

Αλλεπάλληλες συσκέψεις επί τέσσερις ώρες αναμένεται να έχει την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Θεσσαλονίκη. Ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται από τις 16.00' στο Διοικητήριο μέχρι τις 20.00', διάστημα στο οποίο θα έχει κρίσιμες συναντήσεις, με περιεχόμενο πολιτικά, οικονομικά θέματα και ζητήματα υποδομών.

Οι συσκέψεις στις οποίες θα προεδρεύσει ο πρωθυπουργός και στις οποίες θα παραστούν ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, αλλά και ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλής και ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, έχουν προγραμματιστεί όλες στο Διοικητήριο και θα είναι διαδοχικές.

Ο κ. Μητσοτάκης αρχικά θα συναντηθεί με τους βουλευτές Α' και Β' Θεσσαλονίκης, σε μια «δύσκολη» συγκυρία, καθώς μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού υπάρχει ενόχληση, διότι πέραν του Σταύρου Καλαφάτη, που έμεινε στη θέση του υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης κανένας άλλος βουλευτής από τη Θεσσαλονίκη δεν αξιοποιήθηκε στη νέα κυβέρνηση.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη με τους οικονομικούς και παραγωγικούς φορείς (πρόεδροι Επιμελητηρίων και Συνδέσμων Εξαγωγέων και Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, όπως και του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης). Εκεί θα συζητηθούν θέματα εμπορίου, οικονομικής και φορολογικής πολιτικής, ενώ θα κατατεθούν και τα υπομνήματα και τα αιτήματα των παραγωγικών φορέων της περιοχής.

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα συνομιλήσει με τους Πρυτάνεις και τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων.

Τέλος, ο πρωθυπουργός θα δει τους εκπροσώπους των φορέων υλοποίησης των σημαντικών έργων υποδομής (Μετρό, Μουσείο Ολοκαυτώματος, ΔΕΘ, ThessIntec, Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, πιθανώς Εγνατία Οδός, ΤΕΕ/ΤΚΜ κτλ.) και τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης. Στις συναντήσεις αυτές θα συζητηθούν τα μείζονα έργα υποδομής και ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη από τη Σλοβενία και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αθήνα για τη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, ενώ ακολούθως θα μεταβεί στη Μασσαλία για τη Διεθνή Διάσκεψη για τη Βιοποικιλότητα της Μεσογείου.