Skip to main content

Ο κανονισμός της πολυκατοικίας ορίζει τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Μετά από έρευνα οι ξενοδόχοι διαπίστωσαν ότι η δημιουργία επαγγελματικού χώρου εξαρτάται αποκλειστικά από τον εκάστοτε κανονισμό της πολυκατοικίας.

Τις εξελίξεις στην αγορά και τη μετατροπή διαμερισμάτων σε επαγγελματικό χώρο παρακολουθούν οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης.  

Μετά από έρευνα που διενήργησαν διαπίστωσαν ότι η δημιουργία επαγγελματικού χώρου εξαρτάται αποκλειστικά από τον εκάστοτε κανονισμό της πολυκατοικίας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πηγές από τον ξενοδοχειακό κλάδο, ο κανονισμός που έχει συνταχθεί για κάθε πολυκατοικία από τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, ορίζει αν επιτρέπεται ή όχι να ενταχθούν διαμερίσματα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb καθώς αυτός ο κανονισμός δεσμεύει όλους τους ιδιοκτήτες.

Ιδιωτικά διαμερίσματα που βρίσκονται μέσα σε πολυκατοικίες έχουν δοθεί σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb στη Θεσσαλονίκη. Η μετατροπή διαμερισμάτων σε τέτοιου η οποιουδήποτε άλλου είδους επαγγελματική στέγη έχει προβληματίσει ιδιοκτήτες ακινήτων που βλέπουν διαμερίσματα στην οικοδομή που ζουν να μετατρέπονται σε ενοικιαζόμενα σπίτια βραχυχρόνιας μίσθωσης.