Skip to main content

Ο Καραγκιόζης στο ΚΘΒΕ - Ένα απολαυστικό θέαμα φωτός και σκιάς με τον Αριστοφάνη

Η «Ειρήνη» του Αριστοφάνη κατά Χρήστο Στανίση παρουσιάζεται στο Βασιλικό Θέατρο Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις 8 το βράδυ για μικρούς και μεγάλους

Το θέατρο των σκιών επέστρεψε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με τη μουσικοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια. Η Αρχαιολαϊκή κωμωδία «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, σε ελεύθερη διασκευή - σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια Χρήστου Στανίση αποδεικνύει ότι ο Καραγκιόζης είναι ο διαχρονικός ήρωας που με μοναδικό χιούμορ, θίγει θέματα της επικαιρότητας, προκαλώντας πάντα το δυνατό χειροκρότημα του κοινού.

Κατά τη διάρκεια της παράσταση φιγούρες, κούκλες, ηθοποιοί και μουσικοί συνυπάρχουν απόλυτα αρμονικά προσφέροντας ένα απολαυστικό θέαμα φωτός και σκιάς!

Οι θεατές συμμετέχουν με πολύ κέφι στη γιορτή που στήνεται επί σκηνής κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις 8 το βράδυ και βοηθούν στην πλοκή του έργου, καθώς σε αρκετά σημεία συνομιλούν με τους ήρωες του, ενώ ευφάνταστα κοστούμια, τα πρωτότυπα σκηνικά, οι μάσκες και η ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Λίγα λόγια για το έργο

Ελεύθερη διασκευή στην κωμωδία του Αριστοφάνη Ειρήνη, όπου οι λαϊκοί ήρωες του θεάτρου σκιών γίνονται ένα με τους Αριστοφανικούς ήρωες.
Παντού όλα αλλάζουν, ακριβαίνουν και ρημάζουν εξαιτίας του πολέμου.

Κι ο καημένος ο ήρωας μας ο Καραγκιόζης, που μόλις άρχισε στ’ αμπέλια να δουλεύει, έμεινε χωρίς δουλειά
σαν ακούστηκε η σειρήνα του πολέμου να χτυπά…

Κι έτσι αποφασίζει να πάει ψηλά τον ουρανό και να μάθει από τον Δία, τον αρχαίο θεό, πως θα γλυτώσουν οι άνθρωποι απ του πολέμου το κακό και την Ειρήνη να φέρει και πάλι στο φως !
Φιγούρες γίγαντες, κούκλες, ηθοποιοί και μουσικοί όλοι μαζί επί σκηνής σε μια κωμωδία Αρχαιολαϊκή!

Ο Χρήστος Στανίδης επιμελείται την ελεύθερη διασκευή, τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια, τη μουσική και είναι καραγκιοζοπαίκτης. Οι φωτισμοί είναι του Στέλιου Τζολόπουλου, βοηθός σκηνογράφου, ανδυματολόγου και σκιοππαίκτης είναι η Γωγώ Μαντούβαλου.

Συμμετέχουν οι Θανάσης Δισλής, Άγγελος Καρανικόλας, Δημήτρης Τσιλινίκος, Θάνος Φερετζέλης και εναλλάξ θα εμφανίζονται επί σκηνής οι μουσικοί: Ανδριάνα Πεταλά/ Σάκης Κώστας, Πανορμίτης Μπούμπας, Στέλιος Στεργιόπουλος.