Skip to main content

Ο Καρακωστάνογλου νέος πρόεδρος περιφερειακού συμβουλίου Κ. Μακεδονίας

Ο Μανώλης Λαμτζίδης εξελέγη αντιπρόεδρος του προεδρείου και ο Χρήστος Τζιοβάρας γραμματέας. Σχεδόν ομόφωνη η αποδοχή του προεδρείου.

Ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, από την πλειοψηφούσα παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα εξελέγη νέος πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Η πρόταση του περιφερειάρχη έγινε αποδεκτή από σχεδόν το σύνολο των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου.

Ο αντιπρόεδρος προτάθηκε από την παράταξη της μείζονος πλειοψηφίας του Χρήστου Γιαννούλη και είναι ο Μανώλης Λαμτζίδης, ενώ ο Χρήστος Παπαστεργίου πρότεινε για γραμματέα τον Χρήστο Τζιουβάρα.

Στο σύνολο των υποψηφιοτήτων δεν υπήρξαν αντιρρήσεις και η εκλογή τους αποτελεί τυπική διαδικασία, που θα ολοκληρωθεί σε λίγη ώρα.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, έπλεξε το εγκώμιο του νέου προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου, κάνοντας λόγο για «έναν άνθρωπο με σημαντική πορεία στη Θεσσαλονίκη, έναν άνθρωπο που σε όποιο ρόλο του ανατέθηκε τα πήγε περίφημα». Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην ακαδημαϊκή καριέρα του κ. Καρακωστάνογλου και στη διαδρομή του στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς είναι γνωστός στη Θεσσαλονίκη, καθηγητής του ΑΠΘ, με την απαιτούμενη κατάρτιση (νομική) για τη θέση του προέδρου, όσο λίγοι, όπως είπε χαρακτηριστικά. «Θα εκπροσωπεί όχι μόνο την πλειοψηφούσα παράταξη, αλλά θα είναι πρόεδρος όλων των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου», είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Αντιρρήσεις επί της διαδικασίας των υποψηφιοτήτων εξέφρασαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κ.κ. Χαραλαμπίδου, Αγαπητός, Χρυσομάλλης και Βάνης.

Μετά την ψηφοφορία για το προεδρείο θα ακολουθήσει η εκλογή των νέων μελών της Οικονομικής Επιτροπής.