Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ο Καραμανλής τήρησε τον λόγο του απέναντι στον συνεταιρισμό «Ηρακλής»

Ο υπουργός υποσχέθηκε πως θα φρόντιζε μέσα στις επόμενες ημέρες να καταβληθεί, τουλάχιστον το ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών στον Συνεταιρισμό.

Σας είχα ενημερώσει σχετικά πριν από μερικές ημέρες για μια ολιγόλεπτη συνάντηση η οποία έγινε στο περιθώριο του προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής συνομίλησε για λίγο με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού "Ηρακλής", Γιώργο Σταματίου. Η συνάντηση είχε γίνει έπειτα από διαμεσολάβηση του δημάρχου Αμπελοκήπων Μενεμένη Λάζαρου Κυρίζογλου και του βουλευτή Δημήτρη Κούβελα. Όταν λέμε για "Ηρακλής", δεν εννοούμε φυσικά τον Γηραιό, αλλά τον συνεταιρισμό ο οποίος μισθώνει στο ΟΑΣΘ τα γραφεία του Οργανισμού στην Παπαναστασίου, το αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης και το 50% του αμαξοστασίου στο Φοίνικα.

Βεβαίως οι εκμισθωτές έχουν να εισπράξουν μισθώματα σχεδόν οκτώ χρόνια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το χρέος, μαζί και με ένα δάνειο που είχε δώσει παλαιότερα ο "Ηρακλής" στον ΟΑΣΘ, να έχει υπερβεί πλέον τα 12 εκατ. ευρώ. Παρότι τα μισθώματα δεν εισπράττονται η Εφορία απαιτεί το φόρο ο οποίος συνδέεται με τα ακίνητα και φυσικά δεν καταβάλλεται ελλείψει εσόδων. Εξ αιτίας αυτού οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του συνεταιρισμού προς την Εφορία ανήλθαν σε 200.000 ευρώ, ποσόν για το οποίο μάλιστα, στις 2 Μαΐου ο Σταματίου, ως ο νόμιμος εκπρόσωπος του "Ηρακλή" πρόκειται να δικαστεί για μη καταβληθέντα φόρο.

Στη συνάντηση με τον Καραμανλή ο Σταματίου ζήτησε να καταβληθεί τουλάχιστον το ποσόν των 200.000 ευρώ, από τα περίπου 12 εκατ. που τους οφείλεται, προκειμένου να πληρώσουν την Εφορία, μπας και γλιτώσουν την καταδίκη. Μάλιστα αυτή ήταν η δεύτερη φορά τις τελευταίες εβδομάδες που είχε υποβληθεί το αίτημα καθώς είχε προηγηθεί συνάντηση στο υπουργείο.

Στη συνάντηση του περασμένου Σαββάτου ο Καραμανλής υποσχέθηκε πως θα φρόντιζε μέσα στις επόμενες ημέρες να καταβληθεί, τουλάχιστον το ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών ώστε να μην εμπλακούν σε δικαστική περιπέτεια. Όπως με ενημερώνει πηγή μου, πράγματι, σήμερα, ο ΟΑΣΘ κατέβαλε στον "Ηρακλή" περίπου 180.000 ευρώ έναντι των οφειλομένων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή τα χρήματα αυτά, μαζί και με τα υπόλοιπα 20.000 που χρειάζονται, πρόκειται αύριο κιόλας να καταβληθούν στην Εφορία προκειμένου να παύσει η δίωξη για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Για τα υπόλοιπα 11,8 εκατ. έχει ο Θεός...