Skip to main content

Ο Καβάνι έστειλε την Ουρουγουάη στους «8», σπίτι του ο Ρονάλντο (vid)

Η πρόκριση της «σελέστε» έφερε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Έντινσον Καβάνι, που σκόραρε δις κόντρα στην ομάδα του «δικού μας» Φερνάντο Σάντος

Χωρίς τους δύο μεγάλους αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου συνεχίζεται το Μουντιάλ της Ρωσίας: δύο περίπου ώρες μετά τον αποκλεισμό της Αργεντινής του Λιονέλ Μέσι από τη Γαλλία, και η Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο τέθηκε εκτός διοργάνωσης, μετά την ήττα από την Ουρουγουάη με 2-1.

Κι αν στο απογευματινό παιχνίδι έλαμψε το άστρο του Γάλλου Εμπαπέ, η βραδινή πρόκριση της «σελέστε» φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, συμπαίκτη του στην Παρί Σεν Ζερμέν, Έντινσον Καβάνι.

Ο 31χρονος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό, με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Λουίς Σουάρες, με τους Πορτογάλους να ισοφαρίζουν στο 55’ με τον Πέπε.

Ωστόσο, η τελευταία λέξη ανήκε στον Καβάνι, ο οποίος επτά λεπτά αργότερα με εξαιρετικό πλασέ νίκησε για δεύτερη φορά τον Ρουί Πατρίσιο και χάρισε στους Νοτιοαμερικανούς το πολυπόθητο εισιτήριο για την οκτάδα, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Γαλλία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ουρουγουάη (Ταμπάρες): Μουσλέρα, Κάσερες, Γκοντίν, Χιμένες, Λασάλτ, Βεσίνο, Τορέιρα, Νάντες (81’ Σάντσες), Μπετανκούρ (64’ Κρίστιαν Ροντρίγκες), Λουίς Σουάρες, Καβάνι (74’ Στουάνι).

Πορτογαλία (Σάντος): Ρούι Πατρίσιο, Ρικάρντο Περέιρα, Πέπε, Ζοσέ Φόντε, Γκερέιρο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Αντριέν Σίλβα (65’ Κουαρέσμα), Ζοσέ Μάριο (85’ Μανουέλ Φερνάντες), Μπερνάρντο Σίλβα, Γκέδες (74’ Αντρέ Σίλβα), Κριστιάνο Ρονάλντο.