Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019
x

Ο ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΨΗΦΩΝ ΤΟΥ ΓΛΕΖΟΥ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατέχει πλέον το ρεκόρ ψήφων όλων των εποχών στις Ευρωεκλογές, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ, του Μ. Γλέζου

Μια επίδοση που δεν έχει προηγούμενο πέτυχε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές 2019 και, πλέον, ευρωβουλευτής.

Όπως προκύπτει από τα οριστικά αποτελέσματα που εξέδωσε το Πρωτοδικείο Αθηνών, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κατέχει πλέον το ρεκόρ ψήφων όλων των εποχών στις ευρωεκλογές.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος συγκέντρωσε 577.114 ψήφους, συντρίβοντας το ρεκόρ του Μανώλη Γλέζου από τις ευρωεκλογές του 2014, όταν, ως υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, είχε πάρει 466.902 σταυρούς.

Με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν, ένας στους τρεις ψηφοφόρους της ΝΔ επέλεξε να «σταυρώσει» τον κ. Κυμπουρόπουλο, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι ο νέος ευρωβουλευτής ψηφίστηκε από το 10% όσων ψήφισαν συνολικά, ανεξαρτήτως κόμματος.

Ρεκόρ και από Μεϊμαράκη

Εντυπωσιακή ήταν, πάντως, και η επίδοση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, δεύτερου σε σταυρούς ευρωβουλευτή της ΝΔ. Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρόεδρος της Βουλής συγκέντρωσε 496.600 ψήφους, σπάζοντας και ο ίδιος το ρεκόρ του Γλέζου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ