Skip to main content

Ο Κυριάκος Αναστασιάδης νέος πρόεδρος στην Ιατρική του ΑΠΘ

Ο κ. Αναστασιάδης επικράτησε από τον πρώτο γύρο έναντι των άλλων δύο υποψηφίων, λαμβάνοντας ποσοστό μεγαλύτερο του 50% συν 1.

Ο καθηγητής Κυριάκος Αναστασιάδης είναι ο νέος πρόεδρος στο Τμήμα Ιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αναστασιάδης επικράτησε από τον πρώτο γύρο έναντι των άλλων δύο υποψηφίων, λαμβάνοντας ποσοστό μεγαλύτερο του 50% συν 1. Τη θέση του προέδρου διεκδικούσαν επίσης οι καθηγητές Γιάννης Νηματούδης και Φώτης Τοπούζης.

Ο Κυριάκος Αναστασιάδης είναι Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής του Α.Π.Θ., Διευθυντής της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του  Νοσοκομείου  ΑΧΕΠΑ και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Α.Π.Θ. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. και διδάκτορας του Α.Π.Θ. Ειδικεύτηκε στην Καρδιοχειρουργική Κλινική του Α.Π.Θ. στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και  μετεκπαιδεύτηκε στο Oxford Heart Centre της Μεγάλης Βρετανίας.


 
Ως προς το επιστημονικό του έργο, ο κ. Αναστασιάδης συμμετέχει ως συντονιστής και ως διδάσκων σε πλήθος προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων στο Ιατρικό Τμήμα του Α.Π.Θ. και διατμηματικά. Έχει συγγράψει 6 επιστημονικά βιβλία (3 διεθνείς ξενόγλωσσες εκδόσεις και 3 ελληνικές), καθώς και πλήθος κεφαλαίων σε διεθνή και ελληνικά βιβλία. Έχει πέραν των 80 δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (PubMed, Scopus), πέραν των 25 σε ελληνικά περιοδικά και περί τις 150 ανακοινώσεις - δημοσιεύσεις εργασιών σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Έχει οργανώσει 3 διεθνή συνέδρια ως Πρόεδρος, ενώ συμμετείχε στην οργάνωση περισσότερων από 30 ελληνικών συνεδρίων.
 
Έχει δώσει πάνω από 100 διαλέξεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Συμμετείχε σε περισσότερα από 20 ερευνητικά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το ερευνητικό του έργο έχει αναγνωστεί με βραβεία διεθνώς.
 
Όσον αφορά στη διοικητική εμπειρία του κ. Αναστασιάδη, είναι ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ., διευθύνει την Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του Α.Π.Θ. στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ τα τελευταία 7 χρόνια και είναι Διευθυντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Ιατρικού Τμήματος του Α.Π.Θ. από τετραετίας. Είναι Διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα και αναπληρών τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.
 
Είναι Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εξετάσεων της ειδικότητας Χειρουργικής Θώρακος για τη Βόρεια Ελλάδα και μέλος της Επιτροπής για την ειδικότητα Χειρουργικής Θώρακος του ΚΕΣΥ. Είναι ο Ιδρυτής, ο πρώτος Πρόεδρος και ισόβιο μέλος του Executive Board της Minimal Invasive Extracorporeal Technologies International Society (MiECTiS). Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος – Καρδίας – Αγγείων επί 7 έτη και είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαίδευσης της Εταιρείας. Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Διοίκησης του Α.Π.Θ. επί τετραετία, καθώς και επανειλημμένα μέλος διαφόρων Επιτροπών και της Γενικής Συνελεύσεως του Ιατρικού Τμήματος του Α.Π.Θ.
 
Παράλληλα, κατά την τελευταία δεκαετία συμμετέχει ως μέλος σε διάφορες Επιτροπές του Υπουργείου Υγείας, του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας. 

Νέος πρόεδρος στη Φαρμακευτική

Στο τμήμα Φαρμακευτικής πρόεδρος αναδείχθηκε ο αναπληρωτής καθηγητής Κυριάκος Καχριμάνης και αναπληρωτής πρόεδρος η αναπληρώτρια καθηγήτρια Διαμάντω Λάζαρη που ήταν και οι μοναδικοί υποψήφιοι.

Εκλογές έγιναν επίσης σήμερα και στα Τμήματα Κτηνιατρικής και Οδοντιατρικής. Η ψηφορία ήταν ηλεκτρονική και ολοκληρώθηκε στις 5 το απόγευμα.

Αύριο Τετάρτη 15 Ιουλίου θα γίνουν εκλογές στην Πολυτεχνική Σχολή, στα Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης.

Την ίδια μέρα θα γίνουν εκλογές και στα δύο Τμήματα της Σχολής Γεωπονίας Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος.