Skip to main content

Ο Μητσοτάκης, οι επιχειρήσεις και η αρχή της ανταποδοτικότητας

«Θα πάρουν μόνο όσοι δώσουν» είναι το μότο που χρησιμοποιούν σε κάθε ευκαιρία στη ΝΔ, όπως τόνισε και ο Κ. Μητσοτάκης ενώπιον των Ελλήνων βιομηχάνων.

«Αν αποδεδειγμένα επενδύσετε κεφάλαια στην Ελλάδα, τότε θα τύχετε ειδικών φοροαπαλλαγών». Αυτό είναι, με δυο λόγια, το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου και της κυβερνητικής αλλαγής που, όπως όλα δείχνουν, επίκειται. Στην οδό Πειραιώς έχουν αποφασίσει οριστικά να κινηθούν στη λογική της ανταποδοτικότητας.

«Θα πάρουν μόνο όσοι δώσουν» είναι το μότο που χρησιμοποιούν σε κάθε ευκαιρία. Και δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης το επανέλαβε ακόμα και μπροστά στους Έλληνες βιομηχάνους, στην τελευταία γενική συνέλευση τους (σσ όπου ως γνωστόν δεν πήγε ο πρωθυπουργός, γεγονός το οποίο προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στο σύνολο του επιχειρείν).

Ήταν σε εκείνη τη συνέλευση που όταν έγινε οριστικά γνωστό ότι την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος της, Γιάννης Δραγασάκης, ακούστηκαν μερικά από τα πιο αιχμηρά σχόλια της τελευταίας τετραετίας. Όπως, για παράδειγμα, ότι το Μέγαρο Μαξίμου ασχολείται με τις... «τακτοποιήσεις» φιλικών της προσώπων ακόμα και σε επίπεδο Βρυξελλών, παρά με την παραγωγή πολιτικής. Τι εννοούσαν; Ότι έχει φτάσει ακόμα και να ανανεώνει συμβάσεις Ελλήνων υπαλλήλων στη βελγική πρωτεύουσα που λήγουν τον Σεπτέμβριο ήδη από τώρα.

Κάτι το οποίο κανένα συναρμόδιο υπουργείο δεν διέψευσε. Η φθορά της κυβέρνησης είναι πλέον κάτι παραπάνω από ορατή, σε όλα τα επίπεδα.