Skip to main content

Η ανάρτηση του Μητσοτάκη για την παραλαβή των πρώτων Rafale - «Έρχονται» (vid)

Στην τελετή παραλαβής των πρώτων έξι μαχητικών αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία θα μιλήσει αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έναν πρωτότυπο τρόπο επέλεξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να σχολιάσει τον ερχομό των πρώτων Rafale τα οποία φτάνουν στην Αθήνα την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου.

Με βίντεο που ανάρτησε στα social media εμφανίζονται τα μαχητικά να πετούν με εντυπωσιακούς σχηματισμούς και κινήσεις. Χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο αποκάλυψης του αυτοκολλήτου της ελληνικής σημαίας πάνω τους.

Ο πρωθυπουργός έγραψε στο σύντομο μήνυμά του... «Έρχονται».

Ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει, στις 12:30, στην τελετή παραλαβής των πρώτων έξι μαχητικών αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της 114 ΠΜ στην Τανάγρα και στις 17:30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωάννη Κασουλίδη.

Τα Rafale ενδέχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν την προσγείωσή τους στην Τανάγρα, να πετάξουν και πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Μόλις τα γαλλικά μαχητικά εισέλθουν στο FIR Αθηνών θα τα συνοδεύσει, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Διαβάστε: Στην Τανάγρα την Τετάρτη τα πρώτα έξι Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας

Τα δύο Rafale που θα έρθουν αύριο στην Ελλάδα θα είναι διθέσια ώστε να χρησιμοποιούνται και για την εκπαίδευση των νέων πιλότων ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα θα είναι μονοθέσια. Θα ενταχθούν στην 332 Μοίρα στην Τανάγρα.

Έως τώρα, έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση οκτώ Ελλήνων πιλότων και 50 τεχνικών των αεροσκαφών, η οποία πραγματοποιήθηκε στη βάση Μερινιάκ επί γαλλικού εδάφους από προσωπικό της κατασκευάστριας εταιρείας Dassault.