Skip to main content

Ο κύβος ερρίφθη: Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Τα ονόματα των υποψήφιων που συντάσσονται με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα θα ανακοινωθούν στα μέσα Οκτωβρίου στην πρώτη επίσημη παρουσίαση της παράταξης.

Ο κύβος ερρίφθη και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Το είπε ευθέως σήμερα σε συνάντησή του με δημοσιογράφους και θα το ανακοινώσει σε επίσημη εκδήλωση τις επόμενες μέρες.

Ο κ. Ζέρβας επί πολλούς μήνες έτρεξε την υποψηφιότητα και δούλεψε πάνω σ' αυτή από τη μια διαμορφώνοντας και ενισχύοντας το δικό του προφίλ στην πόλη και φυσικά την αναγνωρισιμότητά του κι από την άλλη συζητώντας με πολλά άλλα πρόσωπα στην κατεύθυνση της δημιουργίας μιας παράταξης, που θα διεκδικήσει με αξιώσεις το δήμο Θεσσαλονίκης.

Αποτέλεσμα των διεργασιών είναι η υποψηφιότητά του, ως επικεφαλής μιας νέας παράταξης, που μάλιστα θα είναι πολυσυλλεκτική, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι θα περιλαμβάνει άτομα τόσο από την κεντροδεξιά, όσο κι από την κεντροαριστερά, μέχρι και οικολόγους.

Τα ονόματα των υποψήφιων που συντάσσονται μαζί του (τουλάχιστον κάποια πρώτα... ηχηρά), μαζί με το όνομα και το λογότυπο της νέας δημοτικής παράταξης, θα ανακοινωθούν επίσημα σε επίσημη εκδήλωση, στα μέσα Οκτωβρίου

Ο κ. Ζέρβας απευθύνει ανοικτό κάλεσμα στην προσπάθεια να κερδηθεί ο δήμος, ωστόσο ο ίδιος επιθυμεί να βγουν μπροστά νέα στελέχη και νέοι άνθρωποι της πόλης και όχι να δημιουργηθεί μια «μεικτή παλαιμάχων». Ο ίδιος θεωρεί ότι η σημερινή διοίκηση, σε αυτή τη δεύτερη θητεία, έχει αποτύχει στα θέματα της καθημερινότητας, όπως είναι η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, το πράσινο και οι πολιτιστικές δράσεις.

Η υποψηφιότητα Ζέρβα είναι αυτοδιοικητική, αλλά και κομματικά ανεξάρτητη, παρότι ο ίδιος έχει κεντροαριστερή προέλευση και ήταν υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, με τη Νέα Δημοκρατία το 2015. Εξάλλου, ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα της παράταξης του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, της «Πρωτοβουλίας», αφού ήταν ο πρώτος ενδοπαραταξιακός αντίπαλός του χρονικά, ερχόμενος σε ευθεία σύγκρουση μαζί του.

Ο κ. Ζέρβας, πρώην «πουλέν» του Γιάννη Μπουτάρη, στενός συνεργάτης και αντιδήμαρχος, με σημαντικό χαρτοφυλάκιο και έργο στην πόλη, διαφώνησε με την πορεία που πήρε η παράταξη διοίκησης του δήμου στη δεύτερη θητεία της. Άσκησε ευθέως και δημοσίως κριτική στον δήμαρχο και τελικά ανεξαρτητοποιήθηκε και χάραξε το δικό του δρόμο, τόσο εντός του δημοτικού συμβουλίου, όσο και πολιτικά. Η «Πρωτοβουλία» σχεδόν στο σύνολό της τον έβαλε απέναντι και η ΝΔ τον «αγκάλιασε». 

Η πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος ωρίμασε εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο και κοινωνός αυτής έγινε και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο χρόνο αυτό, ο κ. Ζέρβας έστησε τις δικές του συμμαχίες στην πόλη, στην κατεύθυνση της δημιουργίας μιας παράταξης, η οποία θα διεκδικήσει το δήμο.

Στο μεσοδιάστημα ακολούθησαν κι άλλες ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων, δημιουργήθηκε η «κίνηση των έξι», στην οποία συμμετείχε ενεργά ο κ. Ζέρβας, η οποία επίσης καθυστέρησε στη λήψη κοινών αποφάσεων. Έτσι, οχτώ μήνες πλέον πριν τις δημοτικές εκλογές, ο κ. Ζέρβας περνά από τη θεωρία στην πράξη και κάνει το μεγάλο βήμα. Θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, χωρίς (αρχικά τουλάχιστον) κομματικές στηρίξεις.