Skip to main content

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ορκίστηκε 61ος δήμαρχος Θεσσαλονίκης (vid)

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και παρουσία του υπουργού Εσωτερικών ο κ. Ζέρβας έδωσε τον θρησκευτικό όρκο.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ορκίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 61ος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο κ. Ζέρβας έδωσε τον θρησκευτικό όρκο.

Στη διάρκεια της τελετής ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, παρέδωσε συμβολικά στον κ.Ζέρβα το Διάσημο, το πολύτιμο περιδέραιο, που φορά ο δήμαρχος στις επίσημες εκδηλώσεις.

Λίγο αργότερα, ορκίστηκαν και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και των κοινοτικών συμβουλίων.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε συγχαρητήρια τόσο στον κ. Ζέρβα όσο και στους εκλεγμένους συμβούλους. Δεν εξετάζουμε από ποιον στηρίχθηκαν οι δήμαρχοι. Τα προβλήματα για την κυβέρνηση είναι κοινά, τόνισε. Ο υπουργος χαρακτήρισε άξιο δήμαρχο τον Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Από νωρίς το απόγευμα η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου γέμισε με φορείς της Θεσσαλονίκης, εκπροσώπους από την πολιτική, την εκλησσία και τα Σώματα Ασφαλείας καθώς και συγγενείς των εκλεγμένων.

Μεταξύ αυτών η μητέρα και οι αδερφές του κ. Ζέρβα, οι οποίες, εμφανώς συγκινημένες, τον παρακολούθησαν να ορκίζεται νέος δήμαρχος.