Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020
x

O ΚΟΡΜΠΙΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε την πρόταση του Τζόνσον που προέβλεπε ότι πρόωρες εκλογές θα διεξάγονταν την 15η Οκτωβρίου

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ηγέτης των Εργατικών στη Βρετανία δεν είναι διατεθειμένος να επιτρέψει στον πρωθυπουργό των Συντηρητικών Μπόρις Τζόνσον να προκηρύξει πρόωρες εκλογές πριν από την 31η Οκτωβρίου, παρότι τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής νέων εκλογών αφού επικυρωθεί το σχέδιο νόμου με σκοπό την αποτροπή της αποχώρησης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, όπως μετέδωσε η επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του BBC επικαλούμενη συνεργάτη του.

«Διακεκριμένος βουλευτής των Εργατικών μόλις είπε ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν τον διαβεβαίωσε απόψε (σ.σ. το βράδυ της Τετάρτης) πως δεν θα επιτρέψει στον Μπόρις Τζόνσον να προκηρύξει εκλογές πριν από την 31η Οκτωβρίου», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η Λόρα Κούνσμπεργκ.

Νωρίτερα χθες, ο Κόρμπιν είχε πει πως θα συμφωνήσει να διεξαχθούν νέες εκλογές μόλις η άνω Βουλή, η Βουλή των Λόρδων, εγκρίνει το σχέδιο νόμου για να αποτραπεί το λεγόμενο no-deal Brexit. Δεν ξεκαθάρισε την ημερομηνία που θέλει να γίνουν οι εκλογές.

Η Βουλή των Κοινοτήτων πάντως απέρριψε την πρόταση του Τζόνσον που προέβλεπε ότι πρόωρες εκλογές θα διεξάγονταν την 15η Οκτωβρίου, με τους βουλευτές των Εργατικών να απέχουν.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ