Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού - Γυναίκα 38 ετών

Πρόκειται για νεαρή γυναίκα 38 ετών, η οποία είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Η γυναίκα νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ και φαίνεται να είναι καλά στην υγεία της.

Στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια γυναίκα, η οποία είχε ταξιδέψει σε πληττόμενη περιοχή της Βόρειας Ιταλίας.

Η 38χρονη νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και νοσεί από ιογενή πνευμονία, ενώ είναι σε καλή κατάσταση και δεν έχει άλλα προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο της ομάδας των ειδικών του υπ. Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, η γυναίκα λαμβάνει αντιική αγωγή, ενώ τα συγγενικά της πρόσωπα (περίπου 15) έχουν τεθεί σε απομόνωση.

«Γίνεται ιχνηλάτιση των επαφών της και οι κοντινές επαφές θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και θα επιτηρείται η υγεία τους», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 22 ύποπτα περιστατικά για κορωνοϊό στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του ΑΠΘ, εκ των οποίων τα 21 ήταν αρνητικά.

Ο κ. Τσιόδρας συνέστησε ψυχραιμία και κάλεσε όσους έρχονται από χώρες και περιοχές με αυξημένα κρούσματα κορονοϊού να τηρούν τους κανόνες προσωπικής υγιεινής και να ενημερώνουν τον γιατρό τους και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Στη Θεσσαλονίκη εκτάκτως ο Κικίλιας

Στη Θεσσαλονίκη σπεύδει εκτάκτως το απόγευμα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στις 17.00 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της Β. Ελλάδας Δημήτρη Τσαλικάκη και Παναγιώτη Μπογιατζίδη και του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη στην Περιφέρεια με τα στελέχη των διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Πολιτικής Προστασίας υπό τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Υπενθυμίζεται ότι αρνητικό ήταν το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στο νοσοκομείο «Αττικόν» (Διαβάστε εδώ).