Skip to main content

Ο Κοτζιάς μεγάλωσε την Ελλάδα στα χαρτιά και σμίκρυνε τον ελληνισμό

Το τι μας στοιχίζει ο Κοτζιάς, πέρα από την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, φαίνεται και από την σπουδή του Α. Τσίπρα να σπεύσει στη Μόσχα

Επιθετικός ο κ. Ν. Κοτζιάς στο Ηράκλειο, όπως ταιριάζει στον χαρακτήρα του: «Μεγαλώσαμε την Ελλάδα γι' αυτό σκούζουν», είπε. Επί τέλους… Εκατό χρόνια μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο βρέθηκε ισάξιός του. Μεγάλωσε την Ελλάδα στα χαρτιά, και σμίκρυνε τον ελληνισμό στην πραγματικότητα. Αυτά έκανε ο Κοτζιάς και υπερηφανεύεται. Στον κόσμο που ζει, είναι φυσιολογικά όλα αυτά.

Δεν θέλω ούτε καν να διανοηθώ, ότι ο Τσίπρας θα εγκρίνει την επέκταση της αιγιαλίτιδας μόνον στο Ιόνιο, και όχι ταυτόχρονα και στο Αιγαίο, δίνοντας επιχειρήματα στους Τούρκους. Επειδή αυτό προσπάθησε να κάνει ο Κοτζιάς, εις πείσμα όλων των ειδικών, όλων των αναλυτών, όλων των πολιτικών, αλλά και όλων των συντρόφων του, επειδή δεν είδα να κάνουν γραμμή για να τον συγχαρούν για την ολέθρια έμπνευσή του. Όλοι σκούζουν, επειδή τον ζηλεύουν.

Το τι μας στοιχίζει ο Κοτζιάς, πέρα από την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, φαίνεται και από την σπουδή του Α. Τσίπρα να σπεύσει στην Μόσχα να περισώσει ό,τι μπορεί. Από την υποδοχή που θα του κάνουν θα καταλάβει επακριβώς τι έπραξε ο υπουργός και σύντροφός του. Ήδη, για πρώτη φορά, η Μόσχα απαρνείται την ουδέτερη -έως θετική για μας- στάση της και υιοθετεί την τουρκική προπαγάνδα.

Για την προσπάθεια να ενεργήσει έρευνα το Barbaros στα κυπριακά νερά, όπου δεν του το επέτρεψε η ελληνική φρεγάτα, μεταδίδει το Tass από την Μόσχα: «Πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Ελλάδας προσπάθησε να παρέμβει στο έργο του τουρκικού ερευνητικού σκάφους στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ελληνική φρεγάτα προσέγγισε το πλοίο Barbaros Hayreddın Paşa, το οποίο ασχολείται με σεισμολογικές μελέτες στην υφαλοκρηπίδα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Τουρκίας».

Κατάλαβες κ. Κοτζιά; Έγινες αρεστός στους Δυτικούς -αν έγινες, επειδή δεν συμπαθούν τους ερασιτεχνισμούς- και βρίσκεται η Ρωσία απέναντί μας. Προφανώς και δεν πρόκειται να φύγουμε από το ΝΑΤΟ, ούτε υπάρχει σύμφωνο Βαρσοβίας, που υποστήριζες στα νιάτα σου κ. Κοτζιά, αλλά γιατί να δημιουργούμε εχθρούς. Άλλα γράφεις στις μελέτες σου.

Το περιστατικό συνέβη πριν από μια βδομάδα, αλλά το επαναφέρω στην επικαιρότητα, επειδή συνεχίζεται το παραμύθι της δήθεν κυβερνητικής επιτυχίας να εμφανίσει πλεόνασμα. Το οποίο βασίστηκε στην πτώχευση επιχειρήσεων, επειδή κατακρατεί τα χρήματα επιχειρηματιών, και στην ύπαρξη πολλών ελλείψεων παντού, και κυρίως στην Υγεία, της οποίας η κατάντια φαίνεται ότι ικανοποιεί τον Πολάκη, και δεν κρύβεται ακόμη.

Στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, έβαλαν τον ασθενή στο χειρουργικό τραπέζι για να του αφαιρέσουν πολύποδα από τις φωνητικές χορδές, αλλά τον ξύπνησαν μετά από μία περίπου ώρα, γιατί δεν μπορούσαν να τον χειρουργήσουν αφού δεν είχαν τα κατάλληλα εξαρτήματα.

Γι’ αυτές τις επεμβάσεις οι χειρουργοί χρησιμοποιούν διαφόρων μεγεθών λαρυγγοσκόπια ανάλογα με τις ανατομικές ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενούς.  Ο ασθενής είχε μακρύτερο λαιμό και το νοσοκομείο δεν είχε προμηθευτεί λαρυγγοσκόπια σε αυτό το μέγεθος. Συναισθάνεται την ευθύνη του ο Πολάκης; Όχι βέβαια…

Η ιστορία με την ψηφοφορία στα Σκόπια για την συνταγματική αναθεώρηση, θα έχει απρόοπτα, κατά ή μετά. Ομάδα μακεδονιζόντων προτρέπει τον πρόεδρο Γκιόργκε Ιβάνοφ να αναλάβει τον έλεγχο της χώρας με τον στρατό.