Skip to main content

Ο Κούδας, η συνάντηση Ορφανού-Κούβελου και το δείπνο στα β. προάστια

Η υποψηφιότητα του «Μεγαλέξανδρου» του ΠΑΟΚ σηματοδοτεί και ένα άνοιγμα του συνδυασμού του Γ. Ορφανού προς την κεντροαριστερά

Γράφει ο Σαλονικός

Η υποψηφιότητα του Γιώργου Κούδα με τον συνδυασμό του Γιώργου Ορφανού φημολογούταν εδώ και αρκετό καιρό και τελικά επισημοποιήθηκε χθες, σε ειδική συνέντευξη Τύπου στο Le Garcon. Οι φήμες οι οποίες προηγήθηκαν της επίσημης ανακοίνωσης της υποψηφιότητας είχαν να κάνουν με τη διακριτική στήριξη την οποία παρέχει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης στον Γιώργο Ορφανό.

Έτσι, ορισμένοι πιθανολογούσαν, βάσιμα όπως τελικά αποδείχθηκε, ότι η πλευρά του ΠΑΟΚ θα συνδράμει στο ψηφοδέλτιο Ορφανού με το πιο βαρύ όνομα το οποίο διέθετε.

Χθες, μετά τη το τέλος της συνέντευξης ο Κούδας έλεγε ότι πιστεύει πως θα πάρει ψήφους από οπαδούς και άλλων ομάδων καθώς τύγχανε της αναγνώρισης αλλά και του σεβασμού και από τους αντιπάλους του.

Η υποψηφιότητα Κούδα σηματοδοτεί και ένα άνοιγμα του συνδυασμού του κ. Ορφανού προς την κεντροαριστερά καθώς, όπως είναι γνωστό, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής πολιτικά βρίσκεται εγγύτερα προς το ΚΚΕ. Άλλωστε προέρχεται από αριστερή οικογένεια και όπως είπε και ο ίδιος χθες, κατά την παρουσίαση της υποψηφιότητάς του, ο πατέρας του είχε υποστεί διώξεις στα μετεμφυλιακά χρόνια, γεγονός που τους ανάγκαζε να αλλάζουν συνεχώς γειτονιές, από τον Άγιο Παύλο στην Ολυμπιάδος και από εκεί στην Πλατεία Περστέρια, μετά στην Ίωνος Δραγούμη, στη Φιλίππου κ.ο.κ.  

Στο μεταξύ, την ώρα που ακούγονται όλα αυτά περί Ορφανού και Ιβάν Σαββίδη την ίδια ώρα αφήνονται υπονοούμενα για στήριξη του πρώην υπουργού και από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αφορμή γι’ αυτό αποτέλεσε μια συνάντηση που είχαν σε γνωστό στέκι της πόλης ο Ορφανός με τον Ισίδωρο Κούβελο, ο οποίος είναι κουμπάρος του Μαρινάκη και θυμίζω, είναι και σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη.

Πάντως, αν έχει καταφέρει ο Ορφανός να πείσει τον Ιβάν Σαββίδη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, δύο ορκισμένους εχθρούς λόγω της ποδοσφαιρικής τους αντιπαλότητας, να στηρίξουν την υποψηφιότητά του, ε τότε, μπράβο του.

Μην νομίζετε ωστόσο ότι μόνον ο Ιβάν δείχνει ενδιαφέρον για τη μάχη για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Το λέω αυτό γιατί προ ημερών έγινε μια συνάντηση σε σπίτι στα βόρεια προάστια, πολύ γνωστού επιχειρηματία της πόλης, ο οποίος είχε βρεθεί παλαιότερα και στο τιμόνι του Συνδέσμου Βιομηχανιών. Όπως, μάλιστα πληροφορούμαι, στη συνάντηση παρέστησαν τόσο ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Ταχιάος, όσο και ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας. Μετείχαν δε και αρκετοί πολύ γνωστοί επιχειρηματίες. Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως στον τομέα της ανάπτυξης και στις κινήσεις οι οποίες θα πρέπει να γίνουν ώστε να ανακάμψει κάπως η τοπική οικονομία.