Skip to main content

Ο Κουρουμπλής, οι πατριώτες και τα ΜΑΤ στο Προεδρικό Μέγαρο

Η Αριστερά χαρακτηρίζει ακροδεξιούς και χρυσαυγίτες το 70% του ελληνικού λαού. Ως κι οι Ρώσοι όμως, κόντρα στον Χίτλερ, πολέμησαν για την Πατρίδα.

Με άγριες διαθέσεις περίμενε το πλήθος τον Παναγιώτη Κουρουμπλή στις Σέρρες, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα 105 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης. Τόσο κατά την άφιξή του στον Καθεδρικό Ναό της πόλης, όσο και κατά την κατάθεση στεφάνων, δεκάδες άτομα όλων των ηλικιών τον έβριζαν και φώναζαν «προδότη για 30 αργύρια πουλήσατε τη Μακεδονία».

Θα μας πει ο Κουρουμπλής, όπως και οι άλλοι σύντροφοί του, τους οποίους αποδοκιμάζει παντού ο κόσμος, μόλις εμφανιστούν, ότι οι διαμαρτυρόμενοι είναι όχλος, κατάπτυστοι, ακροδεξιοί, χρυσαυγίτες… Δηλαδή, άνευ αξίας πολίτες, κατά την Αριστερά. Πάλι λάθος κάνουν. Μιλάμε για το 70% του ελληνικού λαού. Μιλάμε για πατριώτες, που η Αριστερά έθιξε την υπερηφάνειά τους. Τόσοι πολλοί είναι οι χρυσαυγίτες;

Και θα τους βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Μέχρι το Λονδίνο, που πέταξαν στον Τσίπρα τα 30 αργύρια, και μέχρι την Μελβούρνη, που ειδοποίησαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι είναι ανεπιθύμητος. Δεν γνωρίζουν τι σημαίνει πατριώτης, είναι άγνωστη έννοια στους κομμουνιστές, γι’ αυτό και τώρα που το μαθαίνουν βρίσκονται σε πανικό. Εξ ου και οι διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται στο πρωθυπουργικό μέγαρο.

Και ένα τελευταίο για τον πατριωτισμό. Μπορεί να λένε οι κομμουνιστές της Αριστεράς, ότι η πατρίδα είναι κατασκεύασμα των καπιταλιστών, αλλά ο Στάλιν, όταν οι στρατιές του Χίτλερ μπήκαν στο έδαφος της ΕΣΣΔ, δεν κάλεσε συντρόφους του να πολεμήσουν για το παγκόσμιο προλεταριάτο, ούτε για τον θρίαμβο του ιστορικού υλισμού. Αλλά για την Πατρίδα. Κι έστησε τάχιστα ένα μνημείο 70 μέτρων ύψους, της Μητέρας Ρωσίας [πάει περίπατο η ΕΣΣΔ] και άνοιξε ταυτόχρονα τις εκκλησιές [Μετά τον πόλεμο βέβαια, όταν ηττήθηκε η Γερμανία, τα εξαφάνισε πάλι].

Για την Πατρίδα, πολέμησαν οι Ρώσοι. Όχι για ανόητες ιδεοληψίες.

Ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας, Βόισλαβ Σέσελι, αποκάλεσε τους παίκτες Τζάκα και Σακίρι, ηλίθιους, όταν σχημάτισαν το σύμβολο της Μεγάλης Αλβανίας στον αγώνα Σερβίας-Ελβετίας. Στη σελίδα του στο Twitter, έγραψε: «Το κεφάλι ψηλά. Δεν είναι ντροπή να χάνουμε. Είναι όμως ντροπή να είσαι Αλβανός».

Μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει για τους ποδοσφαιριστές αλβανικής καταγωγής Γκρανίτ Τζάκα και Σερντάν Σακίρι οι όποιοι σχημάτισαν τον αλβανικό αετό, ο Έντι Ράμα έδωσε συνέχεια στο θέμα αυτό. Ανέβασε στο facebook τις φωτογραφίες των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών. Τα σχόλια των Αλβανών στην συγκεκριμένη ανάρτηση ήταν επαινετικά προς το πρόσωπο του Αλβανού πρωθυπουργού.

Και όχι μόνον αυτό. Αλλά, τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για το πρόστιμο των 13.000 ευρώ που επιβλήθηκε στους Τσάκα και Σακίρι για τον "αλβανικό αετό", ανακοίνωσε ότι άνοιξε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα. Ο Ράμα χαρακτήρισε το πρόστιμο παράλογο και ανακοίνωσε ότι ο λογαριασμός ονομάζεται "μην φοβάστε τον αετό" εξηγώντας ότι η κίνηση αυτή αποτελεί "μια χειρονομία ευγνωμοσύνης στους δύο αθλητές".

Ο αλυτρωτισμός δηλαδή στην Αλβανία, είναι επίσημος. Παρ’ όλα αυτά, ο Κοτζιάς, σήμερα-αύριο, θα ολοκληρώσει την ελληνοαλβανική συμφωνία.